PSD, poziție clară pe Legea dării în plată. Ce spune despre BNR

Legea dării în plată a trecut în unanimitate de Senat. Senatorii PSD şi-au exprimat susţinerea pentru această iniţiativă în forma prezentată în Plenul Senatului.

"Suntem în favoarea unei legi care să protejeze consumatorul financiar, indiferent de venituri, şi care să creeze un echilibru corect între actorii financiari", a declarat liderul senatorilor PSD, domnul Mihai Fifor.

Dezbateri asupra acestei legi au avut loc şi în cadrul şedinţei de grup săptămânale a senatorilor PSD, unde, la invitaţia Liderului Grupului, au participat iniţiatorul legii, deputatul liberal Daniel Zanfir, avocatul Gheorghe Piperea, dar şi reprezenaţii BNR, Prim-viceguvernatorul Florin Georgescu şi Viceguvernatorul Liviu Voinea, transmite grupul PSD de la Senat, potrivit unui comunicat de presă.

Sursa citată continuă: "În cadrul şedinţei, părerile au fost împărţite, pe de o parte reprezentanţii BNR, pe de altă parte parlamentarii social-democraţi, dar şi cei liberali".

Iniţiatorul legii, deputatul PNL, Daniel Zanfir, a subliniat că "legea nu omoară Programul Prima Casă, ci se aplică persoanelor fizice, adică consumatorilor, iar articolul 1 din lege, elimină orice dubiu, fiindcă statul român nu este consumator".

"Avocatul Gheorghe Piperea a venit să întărească opinia deputatului Daniel Zanfir, afirmând că Programul Prima Casă este, de fapt, o problemă falsă pentru că legea nu are cum să facă diferenţierea între consumatori obişnuiţi şi neobişnuiţi, deoarece astfel s-ar încălca Constituţia. În schimb, reprezentanţii BNR au susţinut scoaterea programului Prima Casă din lege, care reprezintă, deja, o discriminare pozitivă, susţinând că nu sunt de acord să-i descurajeze pe cei care vor să acceseze programul. După votul unanim din Senat, iniţiativa urmează să fie transmisă Camerei Deputaţilor, unde va primi votul final din partea deputaţilor", a conchis comunicatul Grupului PSD de la Senat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel