PSD, mișcare contra PNL pentru legea care îi extermină pe români

PSD solicită PNL să renunţe la Legea prevenţiei în sănătate, care îi obligă pe români 'să-şi plătească tratamentul, dacă au avut ghinionul să se îmbolnăvească'.

'PSD solicită PNL să renunţe la Legea prevenţiei în sănătate, care îi extermină pe români, obligându-i să-şi plătească tratamentul, dacă au avut ghinionul să se îmbolnăvească. Nu ne poate mira însă această idee, atâta timp cât, să nu uităm, PNL are în componenţa sa foşti membri PDL care au închis spitale şi care considerau atunci că morfina atât de necesară pentru românii grav bolnavi este un lux. De aceea, nu putem fi surprinşi de lipsa de compasiune a liberalilor, care au preluat cinismul guvernării Boc. Considerăm că liberalii vor să îi aducă în sapă de lemn pe românii bolnavi, chiar şi dacă sunt asiguraţi. Specialiştii subliniază că, atât cancerul, cât şi bolile cardiovasculare, pot avea forme galopante de evoluţie, chiar şi la bolnavii care au avut o alimentaţie echilibrată, un stil de viaţă sănătos şi care şi-au făcut toate analizele. Prin urmare, este imposibil să fie departajaţi prin lege bolnavii care trebuie să plătească tratamentul, invocând lipsa prevenţiei', se arată într-un comunicat remis, sâmbătă, AGERPRES.

[citeste si]

PSD susţine că PNL 'mută manipulator' dezbaterea într-o altă zonă, difuzând informaţii false despre Legea educaţiei pentru toleranţă.

'În plus, observând reacţia opiniei publice faţă de Legea prevenţiei în sănătate - o lege care contravine prevederilor din Constituţie, câtă vreme legea fundamentală asigură dreptul fiecărui român la servicii medicale fără condiţionări - PNL mută manipulator dezbaterea într-o altă zonă, difuzând informaţii false despre Legea educaţiei pentru toleranţă. Cerem ferm PNL să nu mai dezinformeze publicul. Nicăieri în cuprinsul legii nu se face vreo referire care ar fi putut fi interpretată drept un atentat la libertatea de exprimare, nici în general, şi cu atât mai puţin în mediul online', se arată în comunicat.

Potrivit comunicatului, legea este una pozitivă, care îndeamnă la educaţie pentru toleranţă şi la 'salvarea diferenţelor pluriculturale care dau frumuseţe societăţii româneşti'. 'Nu este o lege care să se concentreze pe coerciţie, din contră. Amenzile despre care se tot vorbeşte sunt cele prevăzute deja în Ordonanţa 137 referitoare la discriminare, iar această lege nu aduce nou decât conceptul de defăimare socială, statuând faptul că simpla apartenenţă la un grup social, de orice natură, cu excepţia celor care contravin ordinii de drept, nu poate fi subiect de jigniri sau ofense. Mai mult, au fost eliminate printr-un amendament criteriile de avere şi orientare politică din definirea grupurilor sociale, deci afirmaţia că politicienii vor să se protejeze de comentariile negative nu are absolut niciun fundament real', mai relevă sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel