PSD înființează un nou MINISTER. Subiect discutat la Bruxelles

PSD are în vedere înființarea unui nou minister. Acest subiect a fost discutat la Bruxelles. 

Dacă PSD va câștiga alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, va înființa un nou minister al IMM-urilor, Antreprenoriatului și Turismului. 

Secretarul general al Organizației Mondiale pentru Turism a Națiunilor Unite, Taleb Rifai, s-a întâlnit cu eurodeputata PSD Claudia Țapardel. Cei doi au discutat un plan de acțiuni pentru dezvoltarea turismului european. 

(w670)

Taleb Rifai a susținut necesitatea înființării unui minister în România pentru o coordonare centralizată a planurilor pentru turism. 

Minister nou în Guvernul PSD

”Alegerile din 11 decembrie ne oferă ocazia unui nou început pentru turismul românesc și mizez pe faptul că românii vor ști să facă diferența între un partid care vine cu o strategie clară și altele care vând promisiuni nerealiste. PSD este primul partid din România care propune crearea unui Minister al IMM-urilor, Antreprenorialului și Turismului, titulatură care recunoaște legătura strânsă dintre această industrie și IMM-uri. Cred cu atât mai mult în necesitatea unui astfel de minister cu cât experiența acumulată la Bruxelles mi-a demonstrat de nenumărate ori că pentru ca o inițiativă să aibă succes, este nevoie de voință politică, iar pentru acest lucru trebuie să existe o platformă de dialog și de coordonare.”, a afirmat Claudia Țapardel.

”Turismul nu are culoare politică”

Taleb Rifai a subliniat: ”Turismul nu trebuie să aibă culoare politică. De aceea, indiferent de structura următorului guvern, încurajez cu toată convingerea crearea unui minister care să asigure utilizarea la maxim a oportunităților pe care le are România, fie că vorbim de patrimoniul natural sau de cel cultural. De asemenea, mă bucur să văd că turismul românesc este bine reprezentat la Bruxelles. Avem nevoie de mobilizarea tuturor celor care înțeleg aportul acestei industrii la economia europeană. Turismul este prin natura sa o punte între oameni și, de aceea, consider că poate fi un instrument de coeziune socială și regională în Europa și nu numai.”

Pași concreți pentru 2017

Claudia Țapardel a convenit cu Taleb Rifai ”asupra unor pași concreți pentru anul 2017, pornind de la ideea că țara noastră are nevoie de o mai bună vizibilitate la nivel internațional. Întrucât urmează Anul Internațional al Turismului Sustenabil, una dintre acțiunile pe care le vom dezvolta împreună este un eveniment la București și Constanța, care îi va aduce împreună pe cei mai importanți reprezentanți ai turismului european. Acesta va fi un prilej ideal de a pune în discuție probleme concrete ale turismului românesc, începând cu impactul economic al sezonalității și terminând cu pregătirea profesională a angajaților din domeniu.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel