PSD și PNL, amendate de AEP pentru alegerile prezidențiale

Autoritatea Electorală Permanentă a publicat, joi, rapoartele de control al finanţării campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale de anul trecut. Inspectorii AEP au constatat încălcarea Legii finanţării partidelor politice de către Alianța PSD-UNPR-PC, ACL, PER sau Călin Popescu Tăriceanu.

Alianța PSD-UNPR-PC, Alianța Creștin Liberală și independentul Călin Popescu Tăriceanu au încălcat Legea finanţării partidelor, în sensul că pe materialele de propagandă electorală nu au fost imprimate "denumirea partidului politic sau a alianţei politice ori electorale care le-a comandat" şi "denumirea operatorului economic care le-a realizat".

Amenzile aplicate celor trei entități sunt cuprinse între 5.000 lei şi 25.000 lei.

Vezi și: Monica Macovei a încălcat legea: Cum a fost sancționată

În acelaşi timp, Alianţa PSD-UNPR-PC a mai încălcat articolul care stabileşte declararea donaţiilor din campania electorală şi obligaţia de a cheltui aceste sume doar după comunicarea acestora la AEP.

Mai mult, conform Mediafax, Alianţa PSD-UNPR-PC nu a respectat, prin mandatarul financiar, condiţia conform căreia acesta "organizează evidenţa veniturilor primite pentru campania electorală, a transferurilor altor fonduri provenite din veniturile obţinute în afara perioadei electorale şi a cheltuielilor efectuate pentru campania electorală".

Pe lângă amendă, în cazul PSD s-a dispus și confiscarea sumelor care au făcut obiectul contravenţiilor.

Un alt partid sancţionat a fost Partidul Ecologist Român, care a fost amendat şi căruia i s-au confiscat sumele obţinute în afara condiţiilor impuse de legea finanţării partidelor politice.

Citește și: Veste proastă primită de PMP

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel