Prună: Faptele de corupţie ne fură şi mie şi dumneavoastră din buzunar

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat că lupta împotriva corupţiei nu este o responsabilitate a statului, ci a fiecăruia dintre cetăţenii României.

'Lupta împotriva corupţiei nu este o responsabilitate a statului, ci a fiecăruia dintre noi, pentru că viaţa ne este afectată în mod direct. Faptele de corupţie nu sunt numai infracţiuni şi atât. Ceea ce vedem la nivel de infracţiune şi la nivel de ceea ce se urmăreşte penal şi se trimite în judecată este numai vârful aisbergului. Foarte multe fapte de corupţie rămân nepedepsite, însă în mod cert faptele de corupţie ne fură şi mie şi dumneavoastră ceva din buzunar', a afirmat Prună la prezentarea noii Strategii Naţionale Anticorupţie 2016 - 2020, adoptată în şedinţa de guvern de miercuri.

Ea a spus că adoptarea Strategiei este unul dintre obiectivele asumate de actualul Executiv şi că speră ca la sfârşitul a patru ani de implementare România să aibă rezultate concrete şi măsurabile.

[citeste si]

'Eu, ca ministru în Guvernul Cioloş, nu pot uita fondul emoţional al societăţii româneşti înainte cu câteva zile ca acest Guvern să fie învestit. În stradă s-a strigat acum zece luni de către mulţi oameni, mulţi oameni informaţi: 'Corupţia ucide!' A fost un semnal de alarmă dramatic, care ne-a arătat tuturor cât de saturată este societatea românească de fenomenul acesta al corupţiei. Şi în acest context cu totul deosebit, era firesc ca aşteptările, cel puţin de la justiţie, să fie enorme şi sunt aşteptări legitime. Când am venit la Ministerul Justiţiei, pe acest fond, pe care nu îl uit, cred că am o obligaţie faţă de cetăţenii care au ieşit în stradă şi faţă de cei care nu au ieşit, dar care gândesc la fel - 'Corupţia ucide!' - m-am gândit să răspund aşteptărilor cetăţenilor şi să livrez un rezultat tangibil şi concret în timpul mandatului pe care îl am', a explicat Prună.

Potrivit ministrului Justiţiei, adoptarea Strategiei a fost precedată de un amplu proces de consultare şi care a însemnat discuţii în cadrul unor platforme structurate cu 90 de instituţii publice, organizaţii neguvernamentale, asociaţii de afaceri, societăţi cu capital de stat sau privat, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel