Prună a pus în dezbatere un proiect de lege important

Ministrul Justiției, Raluca Prună, s-a întâlnit vineri cu reprezentanți ai grefierilor prezenți la mitingul organizat de Federația Projust.

La discuții au luat parte membrii afiliați și neafiliați federației sindicale, reprezentanți ai Ministerului Justiției, membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

În urma consultărilor s-au agreat următoarele:

Regulamentul de ordine interioară al instanțelor

Personalul auxiliar va transmite Ministerului Justiției propuneri și observații privind regulamentul, în principal cu privire la termenele de efectuare a lucrărilor și corelarea cu termenele din legislația primară. Ministerul Justiției va analiza aceste propuneri și va sesiza Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Statutul personalului de specialitate

Ministerul Justiției va iniția o nouă procedură legislativă, pe baza proiectului de lege privind statutul personalului de specialitate din cadrul instanțelor judecătorești și al parchetelor de pe lângă acestea, promovat în anul 2011.

Salarizarea unitară la nivel național

Ministerul Justiției va sprijini curțile de apel în determinarea unitară a nivelului de salarizare, eliminând discrepanțele existente în prezent între acestea.

Întrucât problemele expuse necesită consultări și cu alte organizații sindicale ale acestei categorii de personal, precum și cu reprezentanți ai personalului neafiliat organizațiilor sindicale, în ultima săptămâna a lunii octombrie Ministerul Justiției va programa o întâlnire cu participarea acestora, se arată într-un comunicat al Ministerului Justiției.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel