Proteste violente în stradă, după victoria lui Trump în New Mexico

Miliardarul Donald Trump a castigat marti alegerile primare republicane in statul Washington, apropiindu-se de o majoritate necesară de delegati pentru a deveni candidatul oficial al Partidului Republican la prezidentialele din noiembrie.

 
 

Posturile de televiziune NBC si CNN l-au declarat invingator marti seara. Potrivit rezultatelor partiale provenind de la 67% din sectii de votare, Donald Trump a castigat 76% din voturi in acest stat din nord-vestul SUA, intr-un scrutin prin corespondenta, in contextul in care pe buletinele de vot au figurat de asemenea numele a trei dintre fostii sai rivali.

In paralel, incidente violente au avut loc la Albuquerque (New Mexico), in afara locului unde se desfasura reuniunea candidatului republican. Persoane mascate au fost filmate aruncand proiectile. Potrivit fortelor de ordine, pietre si sticle au fost aruncate in directia scutierilor. Politia a indicat pe Twitter ca a procedat la retineri mult mai tarziu in interiorul reuniunii publice.

Astfel, de trei saptamani Donald Trump nu are concurenta si investitura sa este ca si castigata, dar primarele vor continua pana in data de 7 iunie, fara miza mare, in putinele state care nu au votat inca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel