Proteste Piața Victoriei. Poziția Teatrului EXCELSIOR față de anularea evenimentului Dor LIVE

Teatrul EXCELSIOR își manifestă regretul pentru neînțelegerea intervenită în comunicarea cu Asociația MEDIA DOR pentru organizarea evenimentului DoR Live programat joi, 30 martie, ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului EXCELSIOR.

"Precizăm că motivul disensiunilor dintre cele două părți vizează nerespectarea clauzelor contractului nr. 542/10.03.2016 încheiat între Teatrul EXCELSIOR (LOCATOR) și Asociația MEDIA  DOR (LOCATAR), care la  art.4 (Destinația bunurilor închiriate) stipulează:

4.1. Spaţiul închiriat va fi folosit de LOCATAR în vederea organizării unui eveniment cultural în data de 30.03.2017, între orele 17.00-20.00;

4.2. LOCATARUL va putea desfăşura și alte activităţi decât cele menţionate la pct.4.1., însă numai după obţinerea în scris a acordului prealabil al LOCATORULUI.

4.3. Destinaţia spaţiului închiriat nu va putea fi schimbată fără consimţământul scris al LOCATORULUI. Orice toleranță nu implică renunţarea la această clauză și la sancţiunile prevăzute în contract.

Considerăm că o parte din evenimentul Asociației MEDIA DOR vizează o poziție politică față de care Teatrul EXCELSIOR, prin statutul și misiunea sa, trebuie să-și păstreze o poziție neutră.

[citeste si]

Precizăm că DOR a inclus în programul evenimentului un film despre protestele de stradă care au avut loc în București în această iarnă. Montajul prezintă imagini cu protestatarii din Piața Victoriei, însă coloana sonoră cuprinde mesaje instigatoare. Teatrul EXCELSIOR nu a interzis difuzarea filmului, ci a solicitat organizatorilor să adapteze momentul lor pentru cadrul în care materialul urma să fie difuzat, adică un eveniment destinat publicului larg, susținut pe scena unei instituții care desfășoară o activitate dedicată copiilor și tinerilor, cu precizarea că formula actuală a materialului  frizează sfera politică și depășește spațiul și tema culturală a evenimentului. Prin urmare, considerăm că nu am limitat un act artistic, ci am încercat să nu ne asociem  mesajelor cu conținut politic", au transmis reprezentanții Teatrului EXCELSIOR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel