PROTESTE Piața Victoriei, 12 februarie. ”Operațiunea Tricolorul/Revoluția Luminii”

Au reînceput protestele în Piața Victoriei. Manifestanții vor să organizeze cea mai mare coregrafie care să reprezinte steagul României. Numărul total al manifestanților la ora 21:00, atunci când era anunțată mișcarea masivă este de 20 000. 

Protestatarii au început să plece după ce la ora 21,00 au format un tricolor uman ridicând deasupra capetelor hârtii colorate în roșu galben și albastru și luminându-le cu ajutorul telefoanelor mobile.

La ora 22,00, cei prezenți în fața sediului Guvernului au intonat imnul și au aprins luminile telefoanelor mobile.

UPDATE 23:20 Manifestanții au părăsit Piața Victoriei din Capitală, după cea de-a 13-a zi consecutivă de proteste împotriva Guvernului

UPDATE 22:14 Manifestanţii din Piaţa Victoriei au început să plece, în faţa Guvernului fiind în prezent, potrivit unor surse, aproximativ 12.000 de persoane. 

UPDATE 21:30 Momentul "Tricolorul" s-a încheiat. Protestatarii rămân în Piața Victoriei. 

UPDATE 21:06: Numărul participanților la protest este de aproximativ 20 000. 

UPDATE 21:01. Numărul protestatarilor a crescut. Manifestanții au început să se organizeze sub forma tricolorului.

(w460)

UPDATE 20:13  Peste 6.000 de persoane, potrivit unor surse oficiale, se află duminică seara, în jurul orei 20,00, la protestul împotriva Guvernului din Piaţa Victoriei. 

Update 19:25 În jur de 1.500 de manifestanţi s-au strâns în Piaţa Victoriei duminică seara, după ora 19,00, în a 13-a zi consecutiv, pentru a protesta împotriva Guvernului. 

Update 17:30 Aproximativ 200 de persoane protestau duminică seara, în jurul orei 17,30, în faţa Palatului Cotroceni împotriva preşedintelui Klaus Iohannis. 

Forțele de ordine au oprit circulația pe bulevardul Kiseleff și pe sensul de mers de la Aviatorilor către Piața Victoriei.

Protestatarii suflă în vuvuzele și scandează lozinci cum ar fi "Demisia, demisia", "România, trezește-te", "Jos Guvernul Grindeanu".

Unii dintre protestatari poartă pancarte cu mesaje cum ar fi "Interzis la guvernare celor cu dosare", "Stop teleorMANIA, c-a furat democrația", "Școli și spitale, nu fapte penale", "Nimic până la referendum. Doar demisia", "România coboară pe Pârtia Corupției" și flutură steaguri tricolore, ale UE și SUA.

Planul protestatarilor

Protestatarii vor veni cu lanternă cu lumină roșie, galbenă sau albastră sau cu imagini salvate pe telefon roșu galben și albastru și, așteptându-se că vor fi bine organizați, la ora 21:00, vor crea un tricolor în fața Guvernului transmițând ideea că ”România e unită, nu divizată”. 

”In ajutorul vostru vom veni cu foi de aceleasi culori pe care la ora 21:00 ni le vom ridica deasupra capului si vom lumina cerul in culorile TRICOLORULUI. Ne vom organiza pe trei sectoare: (cum privesti spre Guvern), avand ca si recepere cei patru stalpi de iluminat din fata guvernului.

1. Stanga Palatului Victoria (1-2) -> ALBASTRU
2. Centru (intre stalpul 2-3) -> GALBEN
3. Dreapta Palatului Victoria (3-4) - ROSU

Surse culori: FOI COLORATE (NU cartoane), saci de plastic, dosare de plastic, materiale foarte subtiri, aplicatii pe telefon mobil (poze colorate intr-una din culorile de pe steag). !!!! NU UITATI DE ILUMINAREA FOILOR IN TIMPUL EVENIMENTULUI DE LA O DISTANTA DE APROXIMATIV 10-20 CM !!!!” scrie în descrierea evenimentului. 

VIDEO LIVE de la fața locului:

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel