PROTEST PILOȚI TAROM. Ce nemulțumiri au PILOȚII TAROM și cum pot ei paraliza traficul aerian la nesfârșit

Piloții, co-piloții și stewarzii TAROM au declanșat încă de duminică acțiuni de protest care au dus la numeroase curse întârziate sau anulate. Surse DCNews ne-au dezvăluit cum pot paraliza piloții traficul aerian la nesfârșit, fără să încalce în vreun fel legea.

Citește și: Protest spontan la TAROM: Avioanele, întârziate la sol din cauza piloților nemulțumiți

Piloții, nemulțumiți de sindicate

Piloții TAROM sunt nemulțumiți de faptul că, din cauza Legii Sindicatelor, nu le sunt apărate drepturile, dat fiind că aceștia sunt puțini în raport cu numărul total al angajaților din companie. Potrivit unor surse DCNews, în cadrul TAROM ar lucra în jur de 800 de piloți, co-piloți și stewarzi, din totalul celor aproximativ 2.400 de angajați. 

Portița din CCM

Astfel că, cei nemulțumiți au găsit în Contractul Colectiv de Muncă o prevedere care le permite să paralizeze traficul aerian la nesfârșit, fără a fi sancționați în vreun fel.

CCM prevede că piloții sau co-piloții se pot declara inapți pentru 48 de ore, însă nu precizează de câte ori se poate întâmpla asta. În aceste condiții, ei se declară inapți pentru 48 de ore, muncesc o zi sau două, după care se declară din nou inapți. Și procesul se poate relua la nesfârșit, astfel că demersul este legal și nu se declanșează nici greva, ne-au mai dezvăluit sursele citate.

Sindicatele nu vor grevă

Sindicatele din TAROM nu vor declanșarea grevei, pentru că - exceptând piloții, co-piloții și stewarzii - salariile angajaților TAROM sunt mai mari decât ale angajaților care ocupă funcții similare în alte companii din România. 

În schimb, piloții, co-piloții și stewarzii TAROM sunt mai prost plătiți decât cei ai operatorilor privați de zbor. 

Vezi și: EXCLUSIV. Mesajul comandantului Airbus, devastator pentru TAROM

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel