PROTEST în Piaţa Victoriei. 'Nimeni nu vede, toţi dorm în Guvern'

piata victoriei
piata victoriei

Aproximativ 200 de persoane au protestat, sâmbătă, în Piaţa Victoriei, în legătură cu nerespectarea legislaţiei privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi, nerespectarea Convenţiei ONU şi gradul ridicat de sărăcie în rândul acestor persoane.

Organizat de Filiala Bucureşti a Asociaţiei Distroficilor Muscular din România, cu sloganul 'Nu vrem genocid în România!', protestul a reunit persoane cu dizabilităţi şi aparţinători ai acestora, reprezentanţi ai Sindicatelor Asistenţilor Personali, furnizori de servicii destinate persoanelor cu dizabilităţi.

Persoanele cu dizabilităţi şi-au exprimat nemulţumirea cu privire lipsa accesului la locuri de muncă, sănătate, hrană şi medicamente, afişând numeroase pancarte: 'Vrem dispozitive medicale de calitate', 'Nimeni nu vede, nimeni nu aude, toţi dorm în Guvern', 'Vrem acces în instituţii', 'Condiţii omeneşti de muncă şi salarizare pentru asistenţii personali', 'Vrem medicamente', 'Obligatoriu accesibilitate pentru surzi'.

[citeste si]

'Am ales data de 3 decembrie, pentru că este Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi. Ne punem sănătatea în pericol prin expunerea la frig, dar este ultima formă de a reaminti autorităţilor că suntem umiliţi în permanenţă, că nu avem acces la sănătate, la educaţie, nu putem ieşi din case din cauza lipsei accesibilizării spaţiului public, nu avem locuri de muncă, mulţi dintre noi nu au o locuinţă încălzită, nu au hrană, nu au medicamente. Asistenţii personali, de regulă membri ai familiei persoanei cu handicap, îşi riscă sănătatea îngrijind-o fără echipament asistiv. Asistenţii personali nu sunt plătiţi pentru orele suplimentare, pentru zilele de sărbătoare, în care lucrează, nu sunt plătiţi pentru zilele de sâmbătă şi duminică. Persoane din instituţii publice, plătite să ne apare drepturile, recurg de multe ori la acţiuni ostile faţă noi', a declarat Daniela Tontsch, preşedintele Filialei Bucureşti a Asociaţiei Distroficilor Muscular din România, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel