EXCLUSIV  PROTEST grațiere. Greșeală făcută de Dragnea după ce au ieșit oamenii în stradă

În jurul orei 22:30, după ce oamenii au ieșit în stradă ca urmare a votului din Comisia Juridică privind un amendament la proiectul legii pentru grațierea unor pedepse, Liviu Dragnea a transmis un mesaj.

"Dezaprob categoric votul din Comisia Juridică de la Senat prin care au fost adoptate amendamentele privind grațierea faptelor de corupție. Am spus tot timpul și îmi mențin punctul de vedere că nu susțin grațierea infracțiunilor de corupție. Înțeleg că raportul final nu a fost încheiat. Voi avea o discuție cu membrii PSD din Comisie pentru ca forma finală a raportului să nu conțină aceste amendamente", a spus președintele PSD.

Jurnalistul Val Vâlcu este de părere că reacția lui Liviu Dragnea este o greșeală. Dacă dorea să fie credibil, liderul social-democraților trebuia să se delimiteze ferm înainte de votul din Comisia Juridică, nicidecum după ce au ieșit românii la protest, în Piața Victoriei. De altfel, reacția unor persoane care deja au câștigat în disputa OUG 13 era de așteptat.

Să aștepți înainte să se strângă oamenii în stradă și abia după aceea să te delimitezi de amendamentul la proiectul legii pentru grațierea unor pedepse este un lucru privit cu ochi răi de către publicul PSD. Practic este încă o înfrângere a social-democraților care, după câștigarea alegerilor parlamentare, au pornit zguduitor, apoi și-au pierdut energia.

Ceea ce a făcut Liviu Dragnea este un dezastru de imagine pentru PSD pentru că votanții nu prea vor să fie asociați cu pierzătorul bătut mereu după dispute pe care le provoacă singur. Așadar, liderul PSD ar fi trebuit să aibă o reacție fermă și să se delimiteze de amendamentul lui Șerban Nicolae dacă nu înainte cu câteva zile de votul din Comisia Juridică, măcar în cursul zilei de miercuri, nu după ce oamenii au ieșit în stradă. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel