Prorectorul UMF Iași, Doina Azoicăi, autosuspendare din funcție în urma condamnării penale

Doina Azoicăi, prorector al Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr.T. Popa' din Iaşi, s-a autosuspendat din funcţie ca urmare a deciziei magistraţilor de a o condamna la o pedeapsă de trei ani cu suspendare într-un dosar de luare de mită. 
"Având în vedere Hotărârea Tribunalului Iaşi, din data de 5 ianuarie 2017, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Grigore T. Popa' din Iaşi, Viorel Scripcariu, a aprobat solicitarea prof. univ. dr. Doina Azoicăi de a se suspenda din funcţia de prorector responsabil cu Strategia Instituţională, Evaluarea Academică şi Relaţiile cu Organizaţiile Studenţeşti, Sindicale, ONG-uri şi Comunitatea Locală, până la o hotărâre definitivă a instanţei", se arată într-un comunicat de presă, potrivit Agerpres

Potrivit rectorului UMF, Viorel Scripcariu, prerogativele prorectorului Doina Azoicăi au fost preluate de Mihai Danciu, prorector responsabil cu Studiile Universitare - Ciclul de Studii Învăţământ Fundamental. 

Măsurile survin la câteva zile după ce magistraţii Tribunalului Iaşi au decis să o condamne pe prof. univ. dr. Doina Azoicăi la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, după ce a fost acuzată de DNA de luare de mită, şi totodată să presteze şi 60 de zile în folosul comunităţii. Sentinţa, nefiind definitivă, a fost atacată cu recurs. 

Doina Azoicăi este acuzată de procurorii anticorupţie că pe vremea când era decan al Facultăţii de Medicină Generală a primit un colet ce conţinea o tavă şi un ceainic de argint, ca recompense pentru că fiul unui cetăţean marocan a fost admis la facultate. Secretara facultăţii, cea care a primit coletul livrat prin poştă, a fost achitată pentru abuz în serviciu. În acelaşi dosar, intermediarul, medicul Agha Romeen, a primit o pedeapsă de doi ani cu executare, iar cel care a trimis coletul - Houssine El Haizoun, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare şi 60 de zile de muncă în folosul comunităţii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel