Propunere de senzație: Referendum în Marea Britanie pentru revenirea în UE

Polonia doreşte organizarea unui nou referendum în Marea Britanie pentru ca regatul să se poată întoarce în Uniunea Europeană, a declarat luni liderul partidului conservator de guvernământ, Jaroslaw Kaczynski, citat de AFP.

Luarea sa de poziţie contravine total celei a liderilor din Uniunea Europeană şi a membrilor săi care doresc să înceapă rapid negocieri cu Marea Britanie privind condiţiile ieşirii sale din UE.

Concepţia noastră, cea pentru prezent, nu pentru viitor, prevede eforturi pentru ca Marea Britanie să se întoarcă în Uniune, pentru ca ea să organizeze un al doilea referendum. O astfel de tendinţă există în Marea Britanie, a declarat Kaczynski presei la Bialystok, potrvit agenţiei PAP.

Marea Britanie este în prezent ameninţată cu prăbuşirea, a estimat liderul partidului Lege şi Justiţie (PiS), care este considerat drept omul ale cărui alegeri sunt decisive pentru politica Poloniei.

Dar, pentru ca Regatul Unit să rămână în UE, Uniunea trebuie să se schimbe, să se schimbe radical, a continuat el, înainte de a face apel la un nou tratat european, bazat pe alte principii decât cele definite în Tratatul de la Lisabona, şi mai ales altele decât ceea ce practic s-a putut vedea că se întâmplă după adoptarea Tratatului.

Cu această ocazie, Kaczynski şi-a reluat ideea de a face din Uniunea Europeană o superputere, prezervând totodată o autonomie foarte importantă a statelor naţiune. Este posibil, astfel de exemple istorice există, a spus el.

Liderul polonez şi-a exprimat dorinţa privind "respingerea principiului fatal care a fost neîncetat promovat şi realizat: dacă ceva nu merge, este nevoie de mai multă Europă, altfel spus de o mai mare integrare, sau de mai multă putere pentru Bruxelles, şi, de fapt, pentru Berlin şi Paris, mai ales pentru Berlin. Aceasta nu duce la nimic. Aceasta a dus la ceea ce se vede în prezent, a mai spus Kaczynski, scrie agerpres.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel