Propaganda portocalie are explicația pentru Brexit

 

Propaganda portocalie și-a schimbat idolul, Traian Băsescu, dar nu și dușmanul. De fapt, ce să ne mirăm? Când singurul tău instrument e un ciocan, toate obiectele ți se vor părea cuie.

Cine să fie de vină pentru Brexit (așa lucrează propaganda, înainte de orice trebuie să atribuie vinovății)?

Pentru răspuns, unii s-ar putea gândi la clasa politică britanică, din următoarele considerente:

-premierul conservator a trișat la alegeri, expediind problema la referendum, pentru a păstra guvernarea, amenințată de lupta cu populiștii din UKIP, la parlamentare.

-conservatorii, de la Thatcher încoace, au atacat Uniunea Europeană, pentru capital politic, deși le era clar că asocierea aduce țării capital pur și simplu. Cum să fie credibili, cu Cameron în frunte, când au cerut cetățenilor să dea un vot pro-UE?

-populiștii au mințit fără jenă, înainte și în timpul campaniei, așa cum fac ei de obicei.

-laburiștii au tăcut, din considerente electorale, deși două treimi din electoratul lor era anti-Brexit (lui Jeremy Corbyn , liderul partidului, i se cere demsia de către proprii parlamentari, pentru modul în care a gestionat campania la referendum).

Cum ne așteptam, propaganda portocalie susține că de vină pentru Brexit sunt pensionarii, ruralii și...clasa politică din România.

Cu pensionarii și oamenii de la țară, ne-am lămurit: britanici, români, nu contează. Sunt retrograzi, nu vor reformă, sunt ușor de cumpărat cu o pungă de zahăr/sugar. Cu clasa politică e ceva mai complicat. Dragnea sau Blaga sunt de vină pentru Brexit fiindcă țin țara în sărăcie, deci îi obligă pe români să fugă în occident, iar această invazie a stârnit revolta britanicilor etc.

Ok, sir, splendidă demonstrație. Dacă sari peste partea cu instalatorul polonez. Cum dracu au făcut Dragnea, Blaga and Co. să pună pe fugă milioane de polonezi, dintr-o țară campioană a atragerii de fonduri europene, cu o agricultură performantă și o industrie care duduie?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel