Proiect științific de cultivare a legumelor pe Lună și pe Marte

Horoscop, marți, 2 februarie 2021
Horoscop, marți, 2 februarie 2021

Cercetătorii germani au dezvoltat un proiect ştiinţific prin care vor crea o seră spațială pentru a crește legume și fructe pe lună.

Sistemul este dezvoltat de cercetătorii de la German Aerospace Center din oraşul german Bremen şi este intitulat "EDEN" (Evolution & Design of Environmentally-closed Nutrition sources), scrie Daily Mail.

Finanţat de Agenţia Spaţială Europeană (ESA), proiectul serei spaţiale va conţine sisteme combinate de întreţinere a vieţii, care vor utiliza urină reciclată pentru a produce substanţe cu rol fertilizant, ce vor fi folosite pentru a cultiva legume adaptate mediului de pe Lună şi Marte.

VEZI ȘI: Cum se vede Terra de pe Marte

Prima seră va fi testată vreme de nouă luni între 2016 şi 2017 într-un mediu neospitalier, în Antarctica.

"Vrem să găsim metode pentru a satisface nevoia de fructe şi legume pentru grupurile de oameni din spaţiu, dar proiectul ne permite să studiem, totodată, influenţa de natură psihologică pe care plantele le au asupra oamenilor care trăiesc în condiţii de izolare. Acest test ne va permite să obţinem date ştiinţifice utile pentru viitoarele misiuni umane de explorare spaţială, în vederea construirii de aşezări umane în Sistemul Solar", a declarat inginerul Lucie Poulet.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel