Programul 'Prima bicicletă'. Cine vrea să-l implementeze

UNPR vrea să implementeze în Brăila programul 'Prima bicicletă', pentru a stimula utilizarea bicicletei pentru deplasările cotidiene, în primul rând pe traseul domiciliu - loc de muncă sau domiciliu - şcoală, după cum a informat luni preşedintele formaţiunii judeţene, deputatul Marioara Nistor, candidat la Primăria municipiului.

'Am gândit pentru brăileni o modalitate de sprijin financiar, prin intermediul unor tichete valorice, 'tichete pentru prima bicicletă'. Tichetele urmează a fi acordate de angajatori angajaţilor şi vor fi emise de către unităţi autorizate de către Ministerul Finanţelor Publice.

Sumele corespunzătoare tichetelor de bicicletă se încadrează în categoria cheltuielilor sociale cu deductibilitate limitată (art. 25, alineatul 3, litera b din Codul Fiscal). În limitele indicate în prezenta lege, aceste sume nu se iau în calcul, nici pentru angajator, nici pentru angajat, în stabilirea impozitului şi a contribuţiilor sociale. Angajatorii pot acorda această subvenţie sub forma tichetelor de bicicletă o dată la 3 ani, valoarea maximă a subvenţiei fiind de 1.500 lei', a explicat Nistor.

În ceea ce îi priveşte pe elevi, aceştia vor primi tichetele cadou din partea Primăriei, cu condiţia să nu aibă corigenţe, să nu aibă mai mult de 30 de absenţe nemotivate pe an şi să nu aibă mai puţin de nota 9 la purtare. Tichetele de bicicletă pot fi utilizate în magazinele specializate în vânzarea bicicletelor, a echipamentului de ciclism sau în furnizarea serviciilor de întreţinere, numite unităţi afiliate, cu care unităţile emitente contractează serviciile respective.

'Prin bicicletă înţelegem deopotrivă biciclete tradiţionale sau electrice, monociclurile, tricicletele, trotinetele ş.a. Cei care primesc tichetele vor putea de asemenea achiziţiona echipament de ciclism, precum cască, lumini, catadioptrii, claxon, sistem antifurt, cric, apărători de noroi, portbagaj, coş, oglinzi, suport bidon, bidon, scaun copil, pompa, ciclocomputer, precum şi piese de schimb, adică roţi, anvelope, camere, pinioane, ghidon, pedale, frâne, şa, furcă sau echipament, precum elemente reflectorizante, bandă pantaloni, mănuşi, încălţăminte, protecţie încălţăminte, cagulă, încălzitoare, ochelari. Serviciile de întreţinere includ reviziile periodice şi reparaţiile efectuate într-un magazin sau atelier autorizat', a spus Marioara Nistor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel