Producătorii locali de carne, legume și fructe, susținuți de senatorii PSD

Marii comercianți vor fi obligați să pună în vânzare carne, legume și fructe din producția românească, în proporția de cel puțin 51% corespunzător fiecărei categorii, potrivit unei propuneri legislative aprobate, marți,  de Senat.

În lunile de iarnă, decembrie – februarie, legumele și fructele din import pot reprezenta maxim 70% din ofertă, pe fiecare categorie. Pentru carne, obligativitatea de cumpărare în proporție de 51% se menține pe tot parcursul anului.

"Am votat acest proiect pentru beneficiile evidente pe care le are: prin susținerea producției autohtone de carne și legume se vor crea locuri de muncă și vor crește veniturile la bugetul de stat. În același timp, vom avea acces, în tot timpul anului, la produse românești, naturale, proaspete", a declarat senatorul Gabriela Firea, purtatorul de cuvant al Grupului PSD.

[citeste si]

Firea a adăugat că propunerea legislativă a primit 76 de voturi pentru și nici un vot împotrivă. La randul sau, liderul senatorilor PSD, Mihai Fifor, a declarat ca sustinerea producatorilor romani este cu adevarat o afacere profitabila, caci noi producem alimente extrem de calitative, de care nu are de ce sa ne fie rusine, la preturi fara concurenta!

Măsurile menționate vor intra în vigoare după șase luni de la publicarea în Monitorul Oficial. Nerespectarea obligației de achiziție de produse autohtone va fi sancționată cu amenzi între 25.000 -50.000 lei.

Propunerea legislativa va fi transmisa Camerei Deputaților în vederea dezbaterii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel