Procurorii o acuză pe Prună de rea-credință și dezinformare

Buget
Buget

Asociația Procurorilor din România anunță că s-a adresat Casei Naționale de Pensii Publice, solicitând informații exacte cu privire la cuantumul pensiilor de serviciu ale magistraților. și transmite că regretă reaua-credință a celor care au dezinformat opinia publică cu privire la acest subiect.

"Având în vedere discuțiile care s-au purtat în mass-media cu privire la cuantumul pensiilor de serviciu ale magistraților, Asociația Procurorilor din România s-a adresat Casei Naționale de Pensii Publice, solicitând informații exacte cu privire la acest subiect.

Din datele prezentate a rezultat că pensia maximă plătită unui magistrat este 32.725 lei net.

Din totalul pensiilor de serviciu 25 de pensii sunt peste 20.000 lei, 383 pensii sunt peste 15.000 lei, 1783 pensii sunt peste 10.000 lei și 1567 pensii sunt sub 10.000 lei", se precizează într-un comunicat A.P.R.

[citeste si]

Potrivit sursei citate, "sumele mai mari de 20.000 lei se datorează detașării unor magistrați în administrația publică și pensionării lor din aceste funcții.

Facem precizarea că toți magistrații din Uniunea Europeană beneficiază de pensie de serviciu ca o recunoaștere a demnității profesiei și responsabilităților acestora, principiu consacrat de Avizul nr. 1 (2001) al Consiliului Consultativ al Judecătorilor Europeni, de Raportul Comisiei de la Veneția privind independența justiției, CDL-AD (2010) 040 ca și de decizia Curții Constituționale a României nr. 873/2010".

"Regretăm reaua credință a celor care au dezinformat opinia publică cu privire la pensii de peste un miliard lei vechi (20.000 euro) care au dorit astfel să afecteze imaginea și credibilitatea justiției, să lovească în independența acesteia", conchide comunicatul citat.

Luna trecută, ministrul Justiției Raluca Prună scria într-o postare pe pagina sa de socializare, potrivit hotnews.ro, că în România există 60 de persoane care au pensii mai mari de un miliard de lei vechi pe lună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel