Proces Dan Diaconescu. Curtea de Apel a amânat pentru 9 ianuarie luarea unei decizii

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au amânat, vineri, pentru 9 ianuarie judecarea dosarului în care Dan Diaconescu este acuzat de şantaj.

La termenul de vineri, instanţa l-a audiat pe unul dintre inculpaţi, Doru Pârv, şi a decis continuarea audierilor în dosar la termenul acordat, respectiv în 9 ianuarie.

În 31 octombrie, instanţa a admis administrarea mai multor probe cerute de avocaţi, printre care şi audierea secretarei lui Dan Diaconescu. De asemenea, toţi inculpaţii vor primi o copie cu interceptările aflate la dosar.

Procesul se află în faza de apel, după ce pe 18 decembrie 2013 Judecătoria Sectorului 1 l-a condamnat pe Dan Diaconescu la trei ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj.

Prin aceeaşi decizie, lui Dan Diaconescu i s-au interzis mai multe drepturi, printre care şi acela de a fi ales într-o funcţie publică timp de trei ani după executarea pedepsei principale cu închisoarea.

Citește și: PPDD se vrea la guvernare. Cum vede Dan Diaconescu viitorul Guvern

Dan Diaconescu, asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL şi realizator de programe la postul de televiziune OTV, a fost deferit justiţiei pentru două infracţiuni de şantaj.

În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată pentru şantaj Doru Pârv, realizator la OTV şi administrator la SC Kundalini SRL, recidivist postexecutoriu, şi Mitruş Ghezea, fost realizator la OTV şi fost director general al publicaţiei 'Atac la persoană'.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, în perioada mai-septembrie 2009, Dan Diaconescu a exercitat acte repetate de ameninţare, atât în mod direct, în cadrul emisiunii de la OTV, cât şi indirect, prin intermediul lui Doru Pârv, asupra lui Ion Moţ, primar al comunei arădene Zarand, pentru a-l determina să le dea suma totală de 200.000 euro.

Potrivit Agerpres, sub presiunea acestor ameninţări, primarul Ion Moţ i-a remis lui Doru Pârv suma de 30.000 de euro şi 42.000 de lei, scopul fiind ca banii să ajungă, în final, la Dan Diaconescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel