Probleme dentare, afecțiuni periculoase declanșate. Care sunt acestea

Mulți nu știu că afecțiunile dentare nu duc numai la pierderea dinților, ci favorizează apariția multor boli.

Bolile cardiovasculare

Cercetările au arătat că boala parodontală poate crește riscul de aparitie a afecțiunilor cardiovasculare. Atât boala parodontală, cât și bolile cardiovasculare sunt boli inflamatorii cronice, astfel încât cercetătorii cred că inflamația poate fi responsabilă pentru asocierea dintre cele două.

Diabetul

Există o strânsă legătură între diabet și afecțiunile dentare. De fapt, de multe ori, gingiile umflate îl trimit pe pacient la stomatolog, iar în cele din urmă se dovedește că acesta suferă de diabet nediagnosticat.

Demența

Boala care împiedică capacitatea cognitivă a unei persoane, abilitatea de a gândi și provoacă pierderi de memorie, este strâns legată de afecțiunile dinților. Un studiu realizat de Școala de Medicină și Stomatologie de la Universitatea din Central Lancashire, Marea Britanie, indică faptul că aceste două condiții pot fi interconectate.

Poliartrita reumatoidă

Există studii care sugerează că persoanele cu poliartrită reumatoidă sunt mai predispuse să sufere de afecțiuni dentare și invers. S-a dovedit științific că persoanele cu boli ale gingiilor sunt mai expuse riscului de a se îmbolnăvi de poliartrită reumatoida, spre deosebire de cele care au gingii sănătoase.

Nașterea prematură

Există cercetări care spun că femeile care au boli parodontale sunt mai susceptibile să aibă copii înainte de termen. Un astfel de copil riscă să sufere de numeroase afecțiuni.

Boala cronică de rinichi

Potrivit unui studiu realizat de cercetători de la Universitatea Case Western Reserve, Statele Unite ale Americii, cei care nu au dinții naturali sunt mai expuși riscului de a se îmbolnăvi de boala renală cronică, spre deosebire de cei care au toți dinții naturali.

Cancerul oral

Fumatul prea mult, consumul de alcool și de tutun duc la boli parodontale. În cele mai grave cazuri, afecțiunile dentare pot favoriza apariția cancerului oral.

CITEȘTE ȘI: Test de salivă revoluționar, diagnosticare boli mortale. Capabil să le detecteze în stadii incipiente

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel