Prizonierii Statului Islamic. De ce par liniștiți înaintea execuției

Imaginile cu ostatici decapitați îi arată pe toți prizonierii calmi și relaxați, deși își trăiesc ultimele clipe din viață, atitudine ce a ridicat semne de întrebare.

Ziaristul francez Didier François, care a fost sechestrat timp de zece zile în Siria de jihadiștii grupării Statul Islamic și a împărțit aceeași celulă cu colegul său de breaslă american James Foley, ce a fost ulterior ucis, pune acest comportament pe seama faptului că ostaticii nu cred că într-adevăr vor fi executați, scrie cotidianul spaniol ABC.

Jurnalistul francez povestește că ostaticii Statului Islamic sunt supuși unor acte de tortură psihologică în care se simulează execuția lor, astfel că ei ajung să spere că totuși nu vor avea o asemenea soartă.

Simularea execuțiilor nu este singura tehnică de tortură psihologică folosită de islamiștii radicali, explică în continuare ziaristul citat, jihadiștii practicând și înscenarea unor crucificări sau binecunoscuta waterboarding, adică simularea înecului.

Totuși, cei care cred că respectivele imagini reprezintă o înscenare mai aduc ca argument în sprijinul teoriei lor faptul că filmele nu arată efectiv decapitarea, ce se desfășoară în spatele unui fond negru.

Totuși, unii cunoscători ai rețelelor de socializare consideră că disimularea detaliilor macabre are scop difuzarea înregistrărilor de cât mai multe medii de comunicare, întrucât o prezentare explicită a scenelor sângeroase ar putea determina restricționarea accesului la aceste imagini.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel