Principesa Maria primește Coroana României în grad de Mare Cruce

Manifestările prilejuite de Ziua Regalității vor debuta pe  7 mai la Palatul Elisabeta cu ceremonia de decorare a Alteței Sale Regale Principesa Maria, ceremonie urmată de un dineu oficial. 

 Miercuri, 7 mai 2014, la ora 19, va avea loc in Sala Regilor ceremonia de investire a Alteței Sale Regale Principesa Maria cu Ordinul Coroana României în grad de Mare Cruce, cu ocazia implinirii vârstei de 50 de ani, anunță printr-un comunicat Biroul de presă al Majestății Sale, Regele Mihai.

Ceremonia va fi urmată de un dineu, oferit cu ocazia sărbătorii de 10 Mai. La eveniment vor participa reprezentanți ai autorității politice, ai societății civile și ai mediului privat.

Camerata Regală va susține un recital de muzică clasică și contemporană.

Din partea Familiei Regale vor participa Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare, Principele Radu, Principesa Maria si Principele Nicolae. 

Fiica cea mică a Majestăţilor Lor Regele Mihai I şi Regina Ana s-a născut pe 13 iulie 1964, în Hellerup, Danemarca.

"Principesa Maria a fost botezată în rit ortodox, iar nașa de botez a fost Principesa Moștenitoare Margareta, sora ei mai mare. Alteța Sa Regală și-a petrecut cea mai mare parte a vieții în Statele Unite ale Americii, unde locuiește și astăzi. În timpul din urmă, Principesa a venit în fiecare an în România, locuind cu Majestățile Lor și cu noi la București și la Săvârșin, mai ales la Crăciun și la Anul Nou", potrivit paginii de Facebook a Casei Regale.

Principesa Maria s-a căsătorit în anul 1995, la New York, cu Casimir Mystkowski, un polonez romano-catolic, în felul acesta pierzându-şi locul pe linia de succesiune la tronul britanic.

Manifestările de 1o Mai vor culmina cu cea de-a V-a ediţie a Garden Party. Evenimentul, devenit tradiţie, va aduce împreună 6,000 de invitați, printre care personalităţi ale autorităţii politice centrale şi locale, personalităţi ale mediilor academic, cultural, ştiintific şi politic, personalități ale societăţii civile şi mediului de afaceri, reprezentanți ai Corpului Diplomatic și ai Clerului. Cei 6,000 de invitați reprezintă toate județele țării și Republica Moldova.

Citește și: Cum a devenit 10 Mai Sărbătoarea Națională a românilor. Ascultă Imnul regal

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel