Principele Radu și Simona Halep, prezenți la inaugurarea Sălii Mari a TNB

Principele Radu, ministrul Culturii, Ioan Vulpescu, și Simona Halep s-au numărat printre invitații premierei de sâmbătă a spectacolului "Înșir'te mărgărite", regizat de Dan Puric, eveniment ce a marcat inaugurarea Sălii Mari a Teatrului Național București (TNB), după lucrările de renovare și reabilitare.

Printre personalitățile prezente la eveniment s-au mai numărat membri ai Guvernului precum ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, și ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, autorități din administrația locală — primarul Sectorului 2, Neculai Onțanu, pianistul Dan Grigore și actorul Mircea Albulescu, scrie Agerpres.

Directorul Teatrului Național București, Ion Caramitru, a vorbit, înaintea spectacolului, pentru publicul invitat, despre ce au însemnat pentru Teatrul Național lucrările de reabilitare. El a menționat faptul că, în urma lucrărilor de aproximativ patru ani, a fost îndepărtată de pe clădirea TNB "fațada de tip coreean care a dus în derizoriu o lucrare de excepție". "Teatrul a revenit la forma lui inițială, cu refaceri substanțiale (...) Mai în glumă, mai în serios, vă pot spune că ne aflăm într-un adăpost antiseismic garantat până la un cutremur de 9 grade și că reconstrucția teatrului a cuprins și o întreagă muncă de reconfigurare a interiorului", a adăugat Caramitru, care a mulțumit "guvernului României, în diferitele lui ipostaze", pentru eforturile făcute pentru finanțarea lucrărilor la clădirea TNB.

Caramitru a salutat, de asemenea, prezența în sală a Simonei Halep, care a fost aplaudată de public.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel