Primul român decorat de președintele Iohannis: "E o onoare"

Președintele Klaus Iohannis anunță că în prima zi de mandat îl va decora pe Octav Bjoza, președintele Asociației Foștilor Deținuți Politici din România, cu Ordinul Național Steaua României. Primul român care va beneficia de o decorație acordată de președintele Iohannis a spus că se simte onorat de gestul șefului statului.

"Astăzi, 22 decembrie, la 25 de ani de la prăbușirea dictaturii comuniste, voi conferi prima decorație din mandatul meu de Președinte al României. Am decis să acord cea mai înaltă distincție a statului român, Ordinul Național Steaua României, domnului Octav Bjoza, președinte al Asociației Foștilor Deținuți Politici din România, pentru sacrificiul și curajul de care el și oameni ca el au dat dovadă în vremea dictaturii și pentru a păstra vie memoria victimelor comunismului", a anunţat Klaus Iohannis, pe contul său de Facebook.

Octav Bjoza a declarat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că decorația "se adresează tuturor colegilor mei, în primul rând zecilor de mii dintre noi care nu mai sunt și la care nu s-a gândit nimeni până acum să le facă o asemenea onoare. Iată că un președinte, și este foarte important pentru noi, în prima sa zi de muncă s-a gândit să o dedice foștilor deținuți politici și deportați". 

Întrebat dacă acest gest vine prea târziu, Bjoza a răspuns: "Categoric, da. Mulți dintre noi s-au stins și și-au fi dorit ca în capitala României, asemeni inegalabilului memorial de la Sighet, ne-am fi dorit ca și în capitala României să existe un muzeu al crimelor comunismului".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel