Primul român care a traversat înot Canalul Mânecii este bibliotecar

Avram Iancu, care lucrează ca bibliotecar în Hunedoara, a scris istorie pe Canalul Mânecii.  Bărbatul în vârstă de 40 de ani a devenit primul român care a traversat înot Canalul Mânecii, fără costum şi accesorii speciale.

Reușita de anul acesta vine după alte încercări eșuate în trecut. De data aceasta, hunedoreanul și-a început aventura pe coasta engleză, luni dimineaţă la ora 9.30, a înotat cei 45 de kilometri şi a ajuns pe ţărmul francez în această dimineaţă, după ce a parcurs cei 45 de kilometri în aproape 18 ore de înot continuu.

Cel mai mare pericol la care s-a expus a fost hipotermia, deoarece apa în Canalul Mânecii abia atinge 15 grade Celsius. „Sunt în chinuri groaznice", a declarat înotătorul pentru pressalert.ro, imediat după terminarea cursei.

Avram Iancu este înotător amator, iar Canalul Mânecii este o provocare pentru toţi înotătorii. Primul om care a reuşit să traverseze înot Canalului Mânecii, din sudul Angliei până pe malul nordic al Franţei, a fost Jean Salatti, în urmă cu 200 de ani, iar până acum niciun român nu a reușit performanța.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel