Primul manual de Public Speaking din România pentru gimnaziu și liceu, tipărit în luna iulie

Primul manual de public speaking din România pentru gimnaziu și liceu, bazat pe curricula creată de Amalia Sterescu, profesionist în domeniu, va fi tipărit la finalul lunii iulie, urmând ca antreprenoarea să caute sprijinul ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, pentru introducerea oratoriei ca opțional în anul școlar 2016 – 2017.

Primul manual de public speaking din România pentru gimnaziu și liceu, bazat pe curricula creată de Amalia Sterescu, profesionist în domeniu, va fi tipărit la finalul lunii iulie, urmând ca antreprenoarea să caute sprijinul ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, pentru introducerea oratoriei ca opțional în anul școlar 2016 – 2017.

Pe 20 iunie, comitetul de redactare a curriculei opționalului de public speaking, format din șase cadre didactice și un psiholog, s-a întâlnit și a finalizat procesul de creare a curriculei, pasul următor fiind redactarea primului manual de public speaking pentru gimnaziu și liceu din România.

În luna ianuarie, Amalia Sterescu demara campania de introducere a oratoriei (public speaking în școli), campanie care s-a bucurat de susținere publică, peste 25 de voluntari, majoritatea cadre didactice din toată țara, exprimandu-și dorința de a ajuta și de a se implica activ. De asemenea, luna ianuarie a însemnat lansarea unei petiții online privind introducerea public speaking în școli, care a fost semnată de o serie de persoane din toate zonele țării.

În luna martie 2015, Public Speaking School, condusă de Amalia Sterescu, a încheiat un parteneriat strategic cu Inspectoratul General al Municipiului București 9 - domnul Inspector General Ionel Florian Lixandru fiind un susținător al acestui proiect. De asemenea, au fost definitivate o serie de parteneriate cu alte instituții de învățământ, printre care și Liceul Internațional de Informatică ICHB.

Ca urmare a parteneriatelor încheiate, în luna aprilie 2015, Amalia Sterescu a susținut, în parteneriat cu Inspectoratul General al Municipiului București, mai multe conferințe în liceele din București, menite să atragă atenția cadrelor didactice, elevilor și părinților asupra importanței studierii public speaking în școli în contextul lumii globalizate.

Au fost susținute conferințe de popularizare a introducerii public speaking în mai multe instituții din București, printre care I.L Caragiale, Școala 11, Școala Centrală, Școala 56, Matei Basarab, Școala 195, Gheorghe Șincai, Școala 79, Gheorghe Lazăr, Școala 146, Grigore Moisil și Școala Gimnazială Constantin Brâncuși.

În întregul proces, au fost implicate și 50 de cadre didactice care au fost selectate de Inspectoratul General al Municipiului București pentru a participa la un program de instruire pe care Public Speaking School, prin Amalia Sterescu, l-a organizat în data de 30 aprilie. Astfel, șase cadre didactice și un psiholog s-au oferit voluntare să realizeze curricula opționalului de public speaking pentru gimnaziu și liceu.

Feedback-ul înregistrat din partea elevilor a fost unul extrem de pozitiv în urma primelor lecții demonstrative în licee și școli din București, care au fost susținute între 8 și 12 iunie de profesorii instruiți de Amalia Sterescu.

„Îmi doresc ca acest proiect să devină realitate și îmi doresc ca în anul școlar 2016 - 2017 să se afle pentru prima dată în școli acest manual, iar pentru asta la începutul lunii iulie, Public Speaking School va căuta susținerea actualului Ministru al Educației pentru introducerea Public Speaking ca opțional în an școlar menționat, precum și în calendarul de opționale din Săptămâna Altfel. Public Speaking School va continua să instruiască voluntar, în 2015, profesorii din provincie ce și-au manifestat interesul de a introduce Cluburi de Public Speaking în școlile lor. De asemenea, vom iniția parteneriate durabile cu licee din București unde Public Speaking School se va implica activ în a transforma public speaking într-un proces normal menit să crească competențele de comunicare verbală și non verbală ale elevilor”, a declarat Amalia Sterescu, inițiatoarea proiectului Public Speaking în școli.

Amalia Sterescu este Sr. Business Consultant & Personal Branding Strategist și fondatorul Outsourcing Advisors și Public Speaking School. Leader și intraprenor educat la școala multor corporații cu amprentă globală, Amalia Sterescu a condus timp de 16 ani start-upuri în telecom și IT &C în România, India și China.

În prezent, Amalia Sterescu este antreprenor, a fondat propria companie de consultanță, Outsourcing Advisors, dar și o școală de public speaking, Public Speaking School, destinată tuturor antreprenorilor, sr managerilor și profesionistilor ce doresc să folosească public speaking ca și canal alternativ de promovare și vânzare sau de cultivare a imaginii personale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel