Primarul PSD din Orăștie, convins să respecte limba oficială de stat în România

Ovidiu Bălan, primarul PSD al municipiului Orăștie, județul Hunedoara, a înțeles să respecte limba oficială în cazul unei plăci comemorative montată în oraș, anunță Dan Tanasă, președinte-fondator al Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC), pe blogul său.

În consecință, placa comemorativă dedicată unei personalități locale, Kun Kocsard, montată de filiala locală a UDMR pe o clădire din oraș, unde inscripția în limba maghiară era așezată deasupra inscripții în limba română a fost înlocuită.

Dan Tanasă precizează că, deși la sesizarea sa, prefectul județului Hunedoara i-a recomandat primarului Ovidiu Bălan să schimbe ordinea de inscripționare a plăcii pentru a respecta astfel limba oficială de stat în România, acesta a refuzat.

Citește și: Orăștie: Primarul Ovidiu Bălan (PSD), somat să respecte limba oficială de stat

"Ulterior i-am pus în vedere primarului din Orăștie faptul că voi demara o acțiune în contencios administrativ împotriva sa pentru a-l obliga să respecte caracterul de limbă oficială de stat a limbii române.

După discuții care au durat mai multe luni, Primăria Orăștie a schimbat placa în cauză cu una care respectă limba oficială de stat în România. Din păcate, din discuțiile purtate cu angajații primăriei reise faptul că noua placă a fost plătită din fondurile publice ale primăriei, pe când vechea placă, inscripționată nelegal, fusese plătită de către Societatea Maghiară de Cultură Transilvania", subliniază Dan Tanasă pe blogul său.

Vezi AICI cum arată noua placă comemorativă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel