Primarul din Novaci, acuzații grave după viitura de pe Gilort

Primarul orașului Novaci, Dumitru Leuştean, a lansat, joi, acuzații grave. El susține că avertizarea cod roșu de inundaţii pentru oraşul Novaci, din judeţul Gorj, a fost emisă de către autorităţi după producerea viiturii pe râul Gilort, când digul de protecţie era deja rupt, iar mai multe case şi gospodării din oraş erau inundate.

Dumitru Leuștean a afirmat că avertizarea de cod roşu a fost primită la Primăria Novaci după ce apele rupseseră digul de protecţie şi inundaseră mai multe case şi gospodării, precum şi străzi din oraş. Spusele edilului sunt confirmate şi de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, Mihai Avramescu.

Purtătorul de cuvânt a declarat că era deja prezent, alături de colegii săi, în zona producerii viiturii pe Valea Gilortului, pentru limitarea efectelor acesteia, în momentul în care a aflat de la jurnalişti că fusese emis codul roşu de inundaţii.

Citește și: Legătura dintre Augustin Zegrean și Barajul Novaci. Ioan Ghișe: Sunt primii mafioți

"Avertizarea a fost emisă mai târziu, viitura era deja în desfăşurare când eu am fost întrebat de unii jurnalişti dacă ştiu că a fost instituit cod roşu de inundaţii. Eram la faţa locului, viitura trecuse de zona de nord a oraşului şi de-abia apoi a fost emisă avertizarea de cod roşu. Nu aş avea nişte repere orare, pentru că în acele momente nu se mai uita nimeni la ceas ca să vadă cât e ora”, a afirmat Mihai Avramescu, potrivit Mediafax.

El a mai precizat însă că oraşul Novaci era sub cod portocaliu de inundaţii instituit de hidrologi cu o seară înainte de a se produce viitura.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel