Primarul din Gheorgheni, arestat preventiv pentru fapte de corupţie, a fost plasat în arest la domiciliu

Primarul din Gheorgheni, Mezei Janos (PCM), arestat preventiv pentru abuz în serviciu şi şantaj după ce ar fi vândut un teren amplasat pe malul Lacului Roşu, care aparţinea SC Monturist SRL, firmă la care municipalitatea este acţionar cu 48%, a fost plasat în arest la domiciliu.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, Curtea de Apel Târgu Mureş a respins propunerea procurorului de la Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Târgu Mureş, de prelungire a măsurii arestării preventive în cazul lui Mezei Janos şi a dispus punerea acestuia de îndată în libertate, decizia fiind definitivă, scrie Mediafax.

Astfel, primarul din Gheorgheni a fost plasat în arest la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile. Pe durata arestului la domiciliu, Mezei Janos trebuie să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi şi libertăţi, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţă ori de câte ori este chemat şi nu are voie să comunice cu un suspect, dar şi cu mai mulţi martori din dosarul în care este cercetat pentru abuz în serviciu şi şantaj. În cazul în care acesta încalcă cu rea-credinţă obligaţiile care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

Primarul Mezei Janos a fost reţinut la sfârşitul lunii ianuarie de procurorii DNA, pentru abuz în serviciu şi şantaj, el fiind prezentat apoi Tribunalului Mureş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, însă instanţa a decis atunci ca acesta să fie cercetat sub control judiciar.

Pe perioada măsurii preventive, lui Mezei Janos i s-a interzis să exercite funcţia de primar, dar şi să comunice, direct sau indirect, cu anumite persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel