Urmărește emisiunea live


Primarii își aleg partidul. Ce spune Bogdan Chirieac

Victor Ponta
Victor Ponta

Victor Ponta a anunțat joi că primarii vor avea 45 de zile termen de opțiune pentru un partid sau altul. Premierul a făcut referire la o situație "asemănătoare" cu cea din 2006, când guvernul Boc le-a dat un termen de 45 de zile primarilor să treacă la ce partid doresc înainte de intrarea în vigoare a legii care urma să le interzică plecarea din partid.

vezi și: Victor Ponta anunță: 45 de zile pentru ca primarii să-și aleagă partidul

Bogdan Chirieac a vorbit despre acest subiect într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Întrebat dacă prin respectiva ordonanță de urgență se încurajează "traseismul politic", Bogdan Chirieac a zis: "Mi se pare o mișcare greșită. Faptul că s-au comis abuzuri în epoca Băsescu nu înseamnă deloc că trebuie comise același abuzuri și în epoca Ponta. Chiar nu cred că este nevoie de așa ceva. Faptul că s-au comis abuzuri în epoca Băsescu, în toate domeniile, nu înseamnă că ele trebuie comise și de actuala coaliție. Vrem să ne normalizăm, să intrăm în firescul vieții, în rațiune. Nu dorim să repetăm toate fărădelegile făcute de ceilalți. Dacă domnul Victor Ponta este preocupat de administrația locală, poate aștepta să treacă alegerile prezidențiale și, împreună cu toate partidele, să facă o lege care să mulțumească pe toată lumea. Nu trebuie răspuns unui abuz cu alt abuz", a spus Bogdan Chirieac la Antena 3.

"Nu cred că epoca Ponta - dacă va fi să înceapă - va debuta sub auspicii favorabile. În plus, Ambasada Americană și-a exprimat preocuparea pe marginea acestui subiect. Preocuparea este un termen îngrijorător", a adăugat Bogdan Chirieac.

Reacția Ambasadei SUA

Ambasada SUA la București reacționează față de Ordonanța de Urgență propusă de vicepremierul Liviu Dragnea, potrivit căreia aleșil locali au posibilitatea ca în termen de zece zile să își poată alege partidul din care fac parte fără a-și pierde mandatul.

"Am auzit argumente pro şi contra ordonanţei propuse cu privire la aleşii locali. Suntem îngrijoraţi în legătură cu momentul ales. Ne-am exprimat în trecut îngrijorarea privind legiferarea unor chestiuni complexe prin ordonanţe de urgenţă şi credem că măsurile de acest fel ar trebui discutate în cadrul unui proces legislativ deschis şi transparent care permite organizarea unei dezbateri la care să poată participa liber toate partidele politice, societatea civilă şi toate părţile interesate", se arată într-o declaraţie a Ambasadei SUA, transmisă, joi, înaintea începerii şedinţei de Guvern pe agenda căreia se află proiectul de act normativ, informează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel