Prevenția în sănătate. PNL atacă, PSD răspunde: "Declarații sforăitoare"

Preşedintele Comisiei pentru Sănătate şi Familie a Camerei Deputaţilor, social-democratul Florin Buicu, răspunde liderilor PNL care atacă PSD după ce legea prevenției în sănătate a fost respinsă de Comisie. 

Eugen Nicolăescu, inițiator al legii și liderul deputaților PNL, a declarat: "Raportul de respingere, adoptat de majoritatea conturată în jurul PSD, încalcă Regulamentul Camerei Deputaților și arată că social-democrații sfidează în mod permanent valorile și principiile democratice, răsturnând cu totul regulile de funcționare ale Parlamentului României. Gestul PSD generează o incoerență gravă în procesul legislativ și totodată echivalează cu o cenzură a vocii societății civile". 

"Declarații sforăitoare"

Florin Buicu susține că: "PNL încearcă prin asemenea declarații sforăitoare să inducă în eroare electoratul. Proiectul prin care se dorește înființarea unei agenții care să gestioneze peste 700 de milioane de euro, prin care românilor le sunt luați banii daca nu participă la competiții sportive nu are legătura cu profilaxia bolilor. PNL reușește prin proiectul legislativ depus sa ducă în derizoriu un subiect de care sănătatea românilor are atât de mare nevoie: profilaxia. PNL trebuie sa recunoască nemulțumirea societății civile si a societăților profesionale în fața proiectului legislativ asa cum a fost depus, cum a făcut indirect prin asumarea amendamentelor rezultate din dezbaterea publică desfășurata DUPĂ depunerea proiectului, activitate necesară ÎNAINTE de a depune un proiect legislativ si sa își asume incoerenta acestei propuneri legislative". 

VEZI ȘI: Bombă pentru PNL: Agenția de Prevenție în Sănătate, pe care o vrea Alina Gorghiu, deja există

Liderul Comisiei pentru Sănătate și Familie a adăugat că "PSD susține necesitatea creșterii intervențiilor profilactice în programele Ministerului Sănătății si de asemenea creșterii alocațiilor bugetare pentru asemenea intervenții. Decizia comisiei pentru sănătate și familie de respingere a proiectului depus de PNL este întărită de poziția Consiliului Legislativ. Consiliul Legislativ a cărui opinie a fost solicitată de comisia pentru sănătate confirmă opinia comisiei ca prin amendamentele asumate de inițiatori, proiectul legislativ este de competentă Senatului ca prima camera sesizată". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel