Preţul poliței de asigurare a locuinţei s-ar putea dubla

Poliţa obligatorie de asigurare a locuinţei aproape se va dubla în următoarea perioadă, informează economica.net. Pe lângă majorarea prețului, este posibil să se introducă și noțiunea de franșiză.

Asigurarea obligatorie a locuinţei se va scumpi cu până la 100% iar o astfel de propunere se află deja pe masa Autorităţii de Supraveghere Financiară, precizează sursa citată. Informaţia a fost confirmată şi de către directorul PAID, Nicoleta Radu Neacşu.

Franşiza este un instrument des utilizat pe piaţa asigurărilor din România. Aceasta presupune că persoana asigurată îşi asumă o parte din potențial daună, dar şi faptul că nu va fi despăgubit pentru valori mai mici decât franşiza. În cazul poliţei PAID, care e o acoperire de 20.000 de euro pentru locuinţele construite din materiale modern, introducerea unei franşize de 10% ar însemna că Pool-ul nu va achita daune mai mici de 2.000 de euro, dar şi că, în cazul unei daune totale, PAID va plăti doar 18.000 de euro.

Citește și: Din 15 iulie, proprietarii de locuinţe fără asigurare vor primi amenzi. Cum? Nu se ştie, dar vor primi

Potrivit legii, toţi românii sunt obligaţi să deţină o poliţă obligatorie de asigurare a locuinţei emisă de PAID, în caz contrar riscând amenzi de până la 5 milioane de euro. Cu toate acestea, numărul polițelor de asigurare a locuințelor nu trece de 10 la sută dintre cele peste opt milioane de locuințe câte se înregistrează în România.

De asemenea, potrivit statisticilor, șase milioane de proprietari nu și-au asigurat niciodată locuințele în ultimii 20 de ani. 

Citește și: La un cutremur ca în 1977, asigurările nu mai fac față

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel