Presiune fără precedent. Alexis Tsipras, întrevedere cu Corina Crețu

Comisarul european pentru politici regionale, Corina Crețu, s-a întâlnit cu premiul Greciei, Alexis Tsipras. Ei au discutat despre cele mai importante probleme cu care se confruntă Europa, mai ales criza refugiaților.

Cei doi au discutat despre rezolvarea urgentă a crizei refugiaților, Grecia confruntându-se cu o presiune fără precedent la frontierele sale.

Măsuri urgente pentru a ajuta Grecia

Comisia Europeana îi oferă Greciei 450 milioane de euro pentru a o sprijini în gestionarea migrației și securității și este pregătită pentru a oferi și mai mult prin fondul pentru situații de urgență, informează Corina Crețu.

"A fost o plăcere să-l reîntâlnesc pe premierul grec Tsipras. Comisia Europeană va sta alături de poporul grec, așa cum s-a întâmplat ani de-a rândul. L-am asigurat de acest lucru", a zis Corina Crețu.

"Vom colabora pentru a exploata întregul potenţial al Fondurilor Structurale şi de Investiţii europene. Peste 20 de miliarde de euro din bugetul UE sunt gata să fie virați în economia reală. Am discutat despre măsurile excepționale pe care Comisia le-a prezentat în iulie pentru ca țara să profite la maxim de fondurile noastre.

Aceste măsuri includ o avansare semnificativă de resurse pentru perioada 2014-2020, astfel uşurând problemele cu lichidităţile care întârzie investiţiile noastre din ţară. Sunt incluse şi măsuri pentru asigurarea unei implementări de succes a programelor din 2007-2013, dacă toate problemele vor fi rezolvate de autorităţile greceşti în timp util. Este un mesaj puternic al solidarităţii europene, dar bineînţeles că aceste măsuri vor înregistra reuşite dacă partenerii noştri greci vor îndeplini reformele necesare pentru a asigura o reîntoarcere la o dezvoltare sustenabilă", a mai spus Corina Crețu.

VEZI ȘI: Corina Crețu, măsuri urgente pentru a ajuta Grecia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel