Presa străină, despre dosarul Alina Bica: Procurorii români o anchetează pe șefa propriei divizii - VIDEO

Procurorii români au primit vineri permisiunea de a-l reține pe șeful propriei divizii de combatere a crimei organizate, ultimul dintr-o serie de mari cazuri de corupție din statul est-european, scrie agenția Reuters.

Reuters scrie că procurorii anticorupție au cerut Consiliului Superior al Magistraturii aprobarea pentru a o reține pe Alina Bica, acuzată că a abuzat de poziția deținută într-o agenție guvernamentală care restituie proprietăți confiscate proprietarilor de drept de către regimul comunist.

Procurorii anticorupție din România sunt lăudați de Uniunea Europeană pentru eforturile lor, notează Reuters. România este supusă unui mecanism special de monitorizare și nu poate intra în zona Schengen până nu îndeplinește anumite criterii.

Anchetatorii susțin că Bica a fost parte a unei comisii care a aprobat în 2011 o compensație enormă pentru un om de afaceri în cazul a 13 hectare de teren în București care au fost supraevaluate deliberat cu 62,5 milioane de euro, mai notează Reuters.

Procurorul șef al DIICOT, Alina Bica, a fost adusă vineri seară la sediul Înaltei Curți de Casție și Justiție cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Postul public de știri Euronews a difuzat vineri un material video despre ceremonia de validare în funcția de președinte a lui Klaus Iohannis de către CCR. Referindu-se la promisiunea din campanie a lui Klaus Iohannis de a depune eforturi pentru combaterea corupției, Euronews a prezentat succint cazul Alinei Bica, procurorul șef al DIICOT urmărit penal pentru corupție. 

DNA cere arestarea deputatului UDMR Atilla Marko, în cazul Alina Bica

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel