Presa "portocalie", ultragiată că Băsescu mizează pe Udrea. Din nou

elena udrea dc
elena udrea dc

Presa apropiată lui Traian Băsescu proclamă moartea politică a președintelui după ce acesta a anunțat că o susține pe Elena Udrea în cursa pentru Cotroceni, despre care a vorbit în termeni laudativi, miercuri seară, la B1 Tv. 

Susținătorii lui Traian Băsescu se arată surprinși de hotărârea lui Băsescu de a o sprijini pe Udrea. Sensibilitatea președintelui pentru liderul PMP este veche. Nouă este stupoarea editorialiștilor "portocalii". Este încă neclar dacă este autentică sau e doar pirueta naturală determinată de crepusculul politic al lui Traian Băsescu, care își termină al doilea și ultimul mandat în decembrie.

Traian Băsescu girează pentru Elena Udrea de mulți ani. Ascensiunea ei politică i se datorează președintelui, care a sprijinit-o necondiționat și i-a deschis porțile guvernului și pe cele ale PDL-ului. Ulterior, i-a zămislit un partid.

De altfel, presa "portocalie" a lansat un nou val de pretinse critici împotriva șefului statului în timpul competiției interne din PDL, în urma căreia Băsescu a spus "Adio, PDL!", pentru că Elena Udrea a fost învinsă de Vasile Blaga. Ea era descrisă atunci drept cataracta de pe ochii vizionarului Băsescu, o "boală" inexplicabilă.

Câteva reacții după interviul de miercuri seară al președintelui Băsescu:

• "E foarte simplu: Traian Basescu a rupt azi contractul politic tacit cu sustinatorii sai (...) Traian Basescu a fost un reprezentat politic util si uneori eficient al unei minoritati nationale reformiste si occidentalizante. Ii multumim pentru asta. Acum nu mai este: devine usor-usor un balast. Tribulatiile sale personale si familiale, proiectele sale private nu ne privesc si nu ne mai intereseaza. Rasfrangerea lor in viata publica atat de inadecvat deranjeaza dar banuiesc ca si-a asumat nota de plata" - Dragoș Paul Aligică (sursa).

• Cum a reușit Elena Udrea să-l mute pe Traian Băsescu de pe o orbită pe alta? Ce ascendent are asupra lui? Cum de l-a făcut să-și abandoneze instinctul politic, fără să-și dea seama că devine ridicol? (...) Traian Băsescu este primul președinte care a spart cercul omertei, în care politicienii se acopereau unii pe alții, chiar dacă la suprafață se atacau și se disprețuiau reciproc. Se teme oare șeful statului de răzbunarea vechiului sistem, pe care credea că l-a asanat? Vrea să facă un târg cu ajutorul Elenei Udrea pentru a-și asigura spatele înaintea unor vremuri tulburi? - Sabina Fati (sursa).

• "Traian Basescu s-a sinucis politic, un final jalnic pentru un fost politician de mare calibru, pe care nu l-au invins doua suspendari, doua alegeri de infarct, o criza economica devastatoare, dar l-a rapus propria suspiciune. Ea l-a impins la tradarile finale" - ziare.com (sursa).

• În povestea asta cu basescu, recunosc, am facut un lucru complet ne-jurnalistic si laș: la ora 20.13 am inchis televizorul, am spus niste cuvinte si m-am dus sa beau palinkă (sursa).

• N-am văzut o reacție mai vehementă față de președintele Băsescu din partea oamenilor cinstiți- fie ei jurnaliști, analiști sau nu- până în seara aceasta, 20 August 2014.
Elena Udrea nu va fi niciodată moștenitorul politic al președintelui Băsescu, indiferent cine ce ar face. Nu reprezintă absolut nimic din crezurile, principiile, valorile oamenilor care au crezut și poate încă mai cred în lupta președintelui Băsescu.
În țara asta, statul de drept nu are unghii roz! - scrie Sorina Matei (sursa).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel