Presa americană: Doi români acuzați de terorism, extrădați în SUA

Muntenegru a început procedurile de extrădare a trei bărbați, doi dintre ei de origine română, care au conspirat la uciderea americanilor și au ajutat teroriști, potrivit unei instanțe din New York, scrie New York Times.

Virgil Flaviu Georgescu și Cristian Vintilă au fost prinși, alături de fostul parlamentar italian Massimo Romagnoli, când încerca să vândă armanent unei grupări teroriste din Columbia.

Cele trei persoane acuzate de terorism au negociat pentru vinderea unui întreg arsenal către rețeaua teroristă FARC din Columbia cu ofițeri sub acoperire, nu cu adevărații reprezentanți ai sud-americanilor.

Virgil Flaviu Georgescu, Cristian Vintilă şi Massimo Romagnoli au fost arestați săptămâna asta în Muntenegru. Ei sunt acuzați de terorism, dar și de conspiraţie pentru uciderea de soldaţi şi civili americani. Pentru aceste fapte ei riscă să fie condamnați la închisoare pe viață.

Guvernul SUA a desemnat FARC în 1997 organizație teroristă străină. Potrivit procurorilor americani, FARC este cel mai mare furnizor mondial de cocaină și membri FARC au ucis și răpit americani ca represalii pentru asistența acordată de SUA luptei anticocaină din Columbia.

Români, acuzați de SUA de trafic de arme pentru organizația teroristă FARC

Cristian Vintilă este un fost asociat al lui Viorel Hrebenciuc şi Dan Matei-Agathon în firma Barter Group din Bacău. Societatea a fost înfiinţată în 1997 şi a avut activitate până în 2012. Conform datelor de la Registrul Comerţului, la constituirea firmei au participat: Doru Simovici, Constantin Apostol, Dumitru Bontaş, Dan Matei-Agathon, Cristian Vintilă şi Viorel Hrebenciuc.

Obiectul de activitate al firmei erau lucrările de construcţie. Viorel Hrebenciuc apare că a ieşit din această firmă în 2006 (când deținea 19%), dar la datele de contact mai apare numele său. Cristian Vintilă este directorul general al Agenţiei Naţionale a Rezervelor Statului şi Probleme Speciale. Pe site-ul Agenției Naționale de Integritate, în ultima declarație de interese, Cristian Vintilă a trecut că este consilier la Camera Deputaților.

Publicaţia de Ziarul de Bacău susţine că Vintilă a fost consilier județean PSD până în 2004, când a candidat fără succes la postul de deputat. A mai candidat şi peste patru ani, în colegiul 5 din Muncipiul Bacău, din partea PSD-PC. Ultimele studii din CV-ul său sunt „Afaceri Interne”, la Academia de Poliție, și "Științe Militare și Informații", la Academia de Informații „Mihai Viteazu” Colegiul Național de Informații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel