Premierul turc: Israelul, catalogat drept ,,un stat terorist"

Recep-Tayyip-Erdogan
Recep-Tayyip-Erdogan

Recep Tayyip Erdogan, premierul Turciei, a acuzat Organizaţia Naţiunilor Unite de atitudine incorectă faţă de musulmani, transmite Reuters.

Premierul turc a chemat la o "acţiune sinceră" în Consiliul de Securitate al ONU pentru a se pune capăt raidurilor aeriene israeliene în Fâşia Gaza, unde au murit 90 de palestinieni de la debutul violenţelor, miercurea trecută.

Acesta a declarat faptul că cei ce ,,asociază islamul cu terorismul închid ochii în fa'a uciderii în masa a musulmanilor."

Premierul turc a criticat şi luna trecută ONU, cerând o reformă a Consiliul de Securitate pentru a se pune capăt blocajelor din criza siriană.

Ministrul turc de externe Ahmet Davutoglu urmează să se deplaseze marţi în Fâşia Gaza împreună cu un grup de omologi din ţări ale Ligii Arabe. Relaţiile dintre Turcia şi Israel, foşti aliaţi apropiaţi, s-au tensionat după ce, în mai 2010, un comando israelian a ucis nouă cetăţeni turci care încercau să spargă blocada asupra Gazei, la bordul unui feribot cu ajutoare umanitare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel