Premierul Ponta: Îmi pare cumplit de rău...

Premierul Victor Ponta s-a aflat luni, la Centrul de comanda de la MAI, unde a primit informații privind situația din țară în urma inundațiilor provocate în ultimele zile și unde a ținut să-și exprime mulțumirile celor care au intervenit în această perioadă în care s-a sărbătorit Paștele, regretând însă că de câte ori apar intemperii puternice avem și "un tribut de vieți omenești".

Premierul Victor Ponta s-a aflat, luni, la Centrul de comanda de la MAI, în timp ce vicepremierul Liviu Dragnea se află în vizita în localitatea Beiu din județul Teleorman, acolo unde zeci de locuințe au fost inundate și câteva zeci de persoane au fost evacuate de autorități.

Inundațiile provocate de revărsarea râurilor Teleorman, Burdea, Tecuci, Vedea și Câinelui și a afluenților au afectat peste 130 de case în localitățile Tătărăștii de Jos, Necșești, Ciolănești, Beuca Vîrtoape, Balaci, Dobrotești, Siliștea Gumești și Frumoasa.

În Teleorman, peste 1.000 de hectare de teren arabil, 517 hectare de fânețe și 224 de hectare de pădure.

Până la ora actuală, patru persoane au decedat, iar două sunt date dispărute, potrivit informării oferite de vicepremierul Gabriel Oprea.

Premierul Victor Ponta a anunțat că marți se va afla în localitățile cu probleme din Teleorman.

"Îmi pare cumplit de rău pentru că în fiecare an avem și un tribut de vieți omenești când apar intemperii de diverse feluri. Vreau să le mulțumesc celor de aici din echipa de comandă a ministerului, dar mai ales celor care în teritoriu au stat în aceste zile de Paște în ape, pe străzi, nu numai pentru inundații, ci și pentru accidente rutiere, incidente de tot felul. Mă aflu aici ca să le mulțumesc tuturor celor care și-au făcut datoria în această perioadă. Din punct de vedere infracțional și de alt tip lucrurile am stat mai bine decât în ceilalți ani, din păcate au fost inundațiile. Îmi doresc ca sistemul pe care l-am tot întărit în această perioadă să funcționeze automat în situații de acest gen fără să fie nevoie de prim-ministru, de vice-priministru. (...)

Îmi pare rău pentru fiecare din localitățile afectate și vreau să știu că monitorizăm situația și să îi ajutăm pe oameni cu tot ce este nevoie.  În Teleorman, unde a fost cel mai rău, o să merg și eu mâine acolo, pentru că rolul meu trebuie să fie doar atunci când este nevoie de alte instituții decât cele ale dumneavoastră.  În rest, când sunt proceduri standard, eu nu vin să vă încurc, vin să  vă mulțumesc la final. Dar acolo este nevoie de intervenția de la Apele Române și de sprijin financiar pentru că sunt niște diguri acolo care au cedat. (...)

Împreună cu prefecții să rămânem în acest dispozitiv pentru că vine 1 Mai".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel