Premierul italian, acuzat că angajează femei ministru în funcție de înfățișare

Premierul italian Matteo Renzi este acuzat că acționează precum unul dintre predecesorii săi, Silvio Berlusconi, numind femei în posturile de ministru doar în funcție de înfățișarea și vârsta acestora.

Una dintre membrele Partidului Democrat, condus de însuși Renzi, îl acuză pe prim-ministru că alege femeile ministru nu pentru creier, ci pentru frumusețe.

"Cred că unii dintre miniștri au fost aleși deoarece sunt tineri și arătoși", a declarat Rosy Bindi, membră a Partidului Democrat și președintele al comisiei parlamentare anti-mafie.

Matteo Renzi (39 de ani) a devenit premier în februarie după ce formațiunea sa politică i-a retras sprijinul fostului premier Enrico Letta. Fostul edil al Florenței a alcătuit un Executiv format din foarte mulți tineri și o proporție ridicată a femeilor. Dintre cei 16 miniștri, 8 sunt femei.

Rosy Bindi a fost și ea judecată în funcție de înfățișare în anii trecuți. În timpul unei confruntări politice, Berlusconi i-a spus, la televiziunea națională, că este "drăguță pe cât este de inteligentă", sugerând că nu are niciuna dintre cele două calități.

Cum confruntă Italia recesiunea: Nu tăiem pensii, nu creștem taxele

Remarcile ei despre criteriile lui Renzi au fost interpretate ca vizând-o îndeosebi pe Maria Elena Boschi, ministrul pentru Reformă, a cărei înfățișare a stârnit admirația bărbaților, dar și invidia unor femei.

Boschi nu este singura femeie tânără și fotogenică din guvernul Renzi. Federica Mogherini (41 de ani), ocupă funcția de ministru de Externe, pe care o va părăsi însă curând pentru a o succeda pe baroneasa Ashton în poziția de Înalt Reprezentant al UE. Un alt ministru admirat de mulți italieni pentru înfățișare este Marianna Madia (34 de ani), care administrează administrația publică.

Femeile ministru din guvernul Renzi au respins criticile lui Rosy Bindi, spunând că ar trebuie să fie judecate pentru realizările lor politice, nu pentru înfățișare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel