Premierul israelian, condamnat să-i plătească menajerei 44.000 de dolari

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a fost condamnat miercuri să-i plătească fostei menajere a familiei suma de 44.000 de dolari ca despăgubire pentru condiții incorecte de muncă, transmite DPA, citând Radio Israel.

Tribunalul pentru conflictele de muncă din Ierusalim a acceptat plângerea lui Meni Naftali împotriva lui Netanyahu și a soției acestuia, Sara, obligând cuplul la achitarea a 170.000 de șekeli (44.000 de dolari) drept despăgubire.

"Faptul că reședința (Netanyahu) este un mediu de lucru aparte nu justifică încălcarea drepturilor angajaților", a decis instanța, potrivit Agerpres.

Aceasta a stabilit că angajații au fost obligați să lucreze într-un program neregulat și să facă ore suplimentare, dar și să răspundă "cererilor exagerate, insultelor și acceselor de furie" ale Sarei Netanyahu.

Reclamanta a declarat în instanță că soția premierului bea adesea în exces, o acuzație pe care Sara Netanyahu a respins-o, declarând că fosta menajeră este interesată doar de bani.

Potrivit instanței, condițiile dificile de lucru și salariile insuficiente i-au făcut pe mulți angajați să renunțe la aceste locuri de muncă după puțin timp.

"Reședința premierului, dintre toate locurile de muncă, cu toată complexitatea sa, ar trebui să servească drept exemplu și model pentru respectarea drepturilor angajaților", a subliniat tribunalul.

Meni Naftali, în vârstă de 35 de ani, a lucrat ca menajeră pentru familia Netanyahu în perioada februarie 2011 — noiembrie 2012.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel