PREMIERĂ: Afterschool GRATIS în București. Cum e posibil

În vreme ce mulți părinți ocupați, dar și preocupați de educația copiilor lor, plătesc sume impresionante pentru ”afterschool”, toți elevii din Sectorul 1 vor ajunge să beneficieze gratuit de acest lucru. Prin programul ”Școală după școală” care deja a început să se aplice, elevii primesc o masă caldă și sunt îndrumați de profesori să-și facă temele. 

”Aproximativ 1500 de elevi din 13 unități de învățământ din Sectorul 1 beneficiază de programul `Școală după școală`, fără ca părinții să achite vreun ban pentru acest serviciu. În premieră pentru Sectorul 1, administrația locală suportă integral din bugetul propriu costurile pentru o masă caldă și cheltuielile pentru plata profesorilor sub îndrumarea cărora copiii își fac temele după terminarea orelor de curs. Programul `Școală după școală`, gratuit pentru părinți, a fost lansat în data de 7 noiembrie 2016, în două licee și 11 școli gimnaziale din Sectorul 1, după cum urmează: Liceul Teoretic `Constantin Brâncoveanu`, Colegiul Tehnic `Dinicu Golescu`, Școala Gimnazială nr. 13, Școala Gimnazială nr. 162, Școala Gimnazială `Petre Ispirescu`, Școala Gimnazială `Sf. Nicolae'`, Școala Gimnazială `Nicolae Grigorescu`, Școala Gimnazială nr. 178, Școala Gimnazială nr. 181, Școala Gimnazială `Alexandru Costescu`, Școala Gimnazială nr. 183, Școala Gimnazială nr. 184 și Școala Gimnazială nr. 192”, potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 1. 

(w670)

Până la debutul anului școlar 2017-2018, la solicitarea părinților, Primăria Sectorului 1 va introduce programul ”Școală după școală” în toate unitățile de învățământ pe care le administrează.

”Introducerea programului «Școală după școală», gratuit pentru părinți, devenise o necesitate. Primăria Sectorului 1 poate și trebuie să introducă acest program în toate unitățile de învățământ din această zonă administrativă până la începerea viitorului an școlar. Avem și disponibilitatea și resursele financiare pentru a asigura copiilor noștri o masă caldă și îndrumare din partea unui profesor specializat pentru a-și face temele încă de la școală”, a declarat primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

(w670)

Elevii primesc prin programul ”Școală după școală” o masă caldă formată din trei feluri de mâncare, programul interactiv de petrecere a timpului liber și asistență de specialitate în realizarea temelor pentru acasă. Masa servită elevilor nu conține produse congelate, aditivi sau conservanți. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel