Predoiu: PNL trebuie să încerce formarea unei majorităţi ad-hoc

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu susţine că liberalii nu au altă opţiune decât să încerce formarea unei majorităţi ad-hoc, în contextul în care la consultările avute luni de premierul Dacian Cioloş şi reprezentanţii partidelor politice nu s-a găsit o soluţie privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

'PNL nu are altă opţiune decât să încerce formarea unei majorităţi 'ad-hoc' pentru a înlătura un alt efect negativ al infamului guvern PSD, dus de la Palatul Victoria, dar rămas încă în fiinţă prin efectele actelor sale', a scris Predoiu marţi pe Facebook.

El a afirmat că este 'superficial' să se tranşeze subiectul votului într-unul sau două tururi după 'voinţa' PSD. 'Este superficial să se tranşeze subiectul votului într-unul sau două tururi după voinţa PSD, fără să se ia în calcul efectele încă active ale Ordonanţei 55 a 'furtului de primari', fără să se ia în calcul abuzurile de putere făcute de PSD în frunte cu Liviu Dragnea şi Victor Ponta în racolarea primarilor sub ameninţarea închiderii finanţării primăriilor.

[citeste si]

Scena politică a fost substanţial şi nelegitim, abuziv dezechilibrată prin acea ordonanţă dată de Ponta în 2014, combătută de PNL şi Klaus Iohannis în campania prezidenţială şi rămasă în fiinţă şi astăzi, pentru că PNL nu are majoritate să o respingă', a declarat Predoiu.

În opinia sa, în prezenţa unor majorităţi 'volatile', singura formulă legitimă şi tehnică de echilibrare a votului democratic ar fi fost o ordonanţă de reintroducere a votului în două tururi. 'O şansă ratată, nu atât pentru PNL, căruia într-adevăr premierul Cioloş nu-i este dator nimic, cât o şansă ratată pentru democraţie. Păcat! Mă întreb unde-i societatea civilă din tabloul acesta, pentru că n-o văd deloc deocamdată. Iar păcat!', a adăugat Predoiu.

Premierul Dacian Cioloş a declarat luni, după discuţiile avute cu liderii partidelor parlamentare, că decizia organizării alegerilor locale în două tururi de scrutin trebuie luată în Parlament, iar Guvernul este gata să sprijine un astfel de demers.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel