Predoiu: "Firea şi Dan sunt captivi grupurilor de interese imobiliare"

Candidatul PNL la Primăria Generală, Cătălin Predoiu, a declarat, marţi, că se conturează un pact pro-PSD, între Gabriela Firea şi Nicuşor Dan, şi i-a acuzat pe cei doi că în spatele lor se află grupuri de interese imobiliare, precizând că zilele următoare va veni cu detalii despre achiziţionarea de către PSD a sediului central din Bulevardul Kiseleff. 

Candidatul PNL s-a lansat într-un atac la adresa PSD, despre care a spus că are "interese imobiliare" în Bucureşti.

El a susţinut că în acest moment se conturează un pact pro-PSD, un pact care reiese din acţiunile concertate şi interesant armonizate ale celor doi candidaţi, PSD şi USB. "Eu i-am propus domnului Dan un pact anti-PSD. Răspunsul său a fost un pact pro-PSD. Eu am făcut-o cu gândul la un vot util, care ar fi fost suficient şi e în continuare suficient pentru a bloca ascensiunea PSD şi a mafiilor din PSD la Primăria Capitalei", a spus Predoiu, precizând că deja Gabriela Firea şi Nicuşor Dan au ieşit din câmpul dezbaterilor şi evită ciocnirile dătătoare de emoţii, ceea ce se manifestă fiind un atac la adresa candidatului PNL.

"Din acest moment, drumurile noastre sunt clar despărţite. Drumul meu este în continuare, la dreapta. Din păcate, se pare că drumul domnului Dan este la stânga. Dânsul ne-a dezinformat când ne-a spus că nu e nici de dreapta nici de stânga, pentru că numai în acest fel putem explica de ce a refuzat cu obstinaţie propunerea PNL de a susţine un singur candidat", a precizat Predoiu.

"Ce obligații aveți?"

Candidatul PNL la Primăria Ganerală a ţinut să menţioneze că obiectivul său, în ultimele zile de campanie, este de a explica faptul că "în spatele celor doi candidaţi se află grupuri care îi ţin captivi".

"În ceea ce o priveşte pe doamna Firea, este de notorietate performanţa de corupţie a administraţiei PSD, pe care o va aduce din nou, dacă ajunge primar general, şi încrengătura de interese imobiliare, cu preponderenţă, din Voluntari-Ilfov", a arătat Predoiu, precizând că în spatele Gabrielei Firea este aceeaşi "mafie de la vârful PSD, prezidată de oameni certaţi cu legea, unii dintre ei condamnaţi penal".

[citeste si]

Cătălin Predoiu a mai declarat că PNL nu este captiv niciunui "grup de interese imobiliare care vrea să cumpere terenuri şi să construiască în Bucureşti".

"Eu îi întreb atât pe doamna Firea cât şi pe domnul Dan, care sunt obligaţiile pe care le au faţă de finanţatorii din campania electorală. Îi invit în faţa alegătorilor să lămurească în ce măsură vor fi primari liberi faţă de membrii de campanie, finanţatori de campanie care au interese şi afaceri imobiliare, care sunt public investitori imobiliari", a menţionat Predoiu, adăugând că îi somează pe cei doi să răspundă la aceste întrebări.

Potrivit lui Cătălin Predoiu, prezenţa la vot, pe 5 iunie, combinată cu un vot util dat singurului candidat care o poate învinge pe Gabriela Firea, şi anume candidatul PNL, va pune Capitala la adăpost de orice interese nelegitime.

Ponta, purtătorul de cuvânt al lui Firea

Cătălin Predoiu i-a răspuns, marți, și lui Victor Ponta, cel care în ultimele zile a acționat ca un adevărat purtător de cuvânt al candidatei PSD, inversând rolurile din 2014.

"Domnul Ponta mă numește "copil făcut la nervi". Eu pe această cale doresc să-mi cer scuze tuturor părinților din România pentru că există specimene politice cu un astfel de limbaj. Este un limbaj care ne aduce aminte de limbajul doamnei Firea, din urmă cu doi ani, care îi jignea pe toți oamenii cărora Dumnezeu nu le-a dat un copil, care jignea pe oricine îi ieșea în cale, care jignea inteligența românilor. Pentru toate lucrurile astea nu și-a cerut nimeni scuze, pentru această mojicie nu-și va cere nimeni scuze pentru că acesta este PSD, oameni buni. Un PSD care te scuipă în față când îndrăznești să îi pui o întrebare, un PSD care te strivește ca pe o muscă, așa cum l-au strivit pe Zgonea, când îndrăznește să spună că poate nu e bine să avem un condamnat în fruntea partidului (...) Domnule Ponta, ești mult prea jos și mult prea mic ca să ne mai poți atinge cu ceva!", a declarat Predoiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel