Predicțiile lui George Soros pentru criza din Grecia și cea din Ucraina

Miliardarul și expertul financiar George Soros spune că există 50% șanse ca Atena să părăsească zona euro, arătând că țara de la malul Mediteranei a intrat într-un joc de tip "pierdere-pierdere".

"Grecia este o problemă prost gestionată încă de la început de toate părțile", a declarat investitorul într-un interviu acordat Bloomberg. 

"Acum avem un joc pierdere-pierdere și cel mai bun care se poate întâmpla este de fapt ca Atena să se încurce şi mai mult în harababura creată", spune George Soros, în vârstă de 84 de ani.i. "Grecia este o problemă purulentă de lungă durată, care a fost scăpată de sub control încă de la început, de toate părțile." Negocierile dintre guvernul Syriza al lui Alexis Tsipras şi instituțiile care acordă ajutor financiar economiei Greciei ar putea conduce la o "ruptură", ceea ce face ca ţara să părăsească zona monedei comune, a declarat Soros în interviul care a fost acordat la locuinţa din Londra a investitorului miliardar.

Premierul Greciei îndrăznește un gest fără precedent de lângă Merkel

"Puteți păstra situaţia susţinându-i pe termen nelimitat", a spus Soros. "Dar între timp nu va fi nici surplus primar, pentru că Grecia se duce de râpă." "Chiar acum suntem la vârf și pot vedea ambele posibilități", a spus Soros".

Soros crede că situația din Grecia a atins un punct critic și că răbdarea creditorilor internaționali - Fondul Monetar Internațional, Banca Mondială și Banca Centrală Europeană aproape s-a terminat.

În opinia lui, criza e acutizată de creșterea preconizată a dobânzilor, cauzată de politica Rezervei Federale a Statelor Unite.

În interviul acordat publicației de specialitate Bloomberg, Soros a vorbit și despre criza din Ucraina. El a explicat că fără investiții și asistență externă, Ucraina nu se va tranforma într-o societate democratică, iar, într-un final, oligarhii își vor reafirma puterea.

"De fapt, lupta a început acum aproape o săptămână", a spus Soros.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel