Preafericitul Daniel, Patriarhul BOR, aniversează 63 de ani

Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, împlinește, marți,  22 iulie, 63 de ani.

Potrivit unui comunicat al Patriarhiei Române, Preafericitul Daniel nu se va afla la reşedinţa sa din Dealul Mitropoliei, ci în zona Prahovei din Arhiepiscopia Bucureştilor. Mesajele de felicitare adresate Preafericitului Părinte pot fi lăsate la secretariatul Reşedinţei sau pot fi trimise pe email la cabinetul acestuia.

Totuși, Preafericitul Daniel va fi sărbătorit pe 30 septembrie, ca în fiecare an, informează comunicatul emis de Patriarhie, la data întronizării Sale.

PF Daniel, cel de-al şaselea patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, s-a născut la 22 iulie 1951 în satul Dobreşti, comuna Bara, judeţul Timiş. 

Citește și: Patriarhul BOR, PF Daniel, aniversează luni 62 de ani

"În ziua de marţi, 22 iulie 2014, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, sărbătoreşte împlinirea vârstei de 63 de ani. În perioada 19-23 iulie 2014, Patriarhul României se va afla pentru activităţi misionare şi vizite de şantier în zona Prahovei din Arhiepiscopia Bucureştilor. Ca atare, mesajele de felicitare cu ocazia aniversării zilei de naştere a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel (22 iulie) pot fi înmânate direct la secretariatul Reşedinţei Patriarhale din Bucureşti sau trimise la adresa de e-mail: [email protected], ori la numărul de fax 021.406.71.62", se arată în mesajul Patriarhiei Române.

"O rugăciune de mulţumire la aniversarea zilei de naştere a Patriarhului României (22 iulie 2014) va fi rostită în timpul Sfintei Liturghii oficiate la Catedrala Patriarhală. Sărbătoarea oficială a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel este în ziua de 30 septembrie a fiecărui an, data întronizării Preafericirii Sale în demnitatea de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române (30 septembrie 2007)", mai precizează Patriarhia Română.

Citește și: PATRIARHUL DANIEL, TRAFALET. Șeful BOR, nervos pe jurnaliști

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel