Erdogan, reacție dură după ce a văzut imaginea care a zguduit lumea

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat joi țările europene că au transformat Marea Mediterană "într-un cimitir al imigranților", afirmația sa fiind o reacție la fotografiile cu băiețelul sirian, în vârstă de numai trei ani, găsit înecat pe plajă, în apropiere de stațiunea Bodrum, după ce a fost adus de ape la mal.

"Țările europene care au transformat Mediterana într-un cimitir al imigranților împart responsabilitatea pentru fiecare refugiat mort", a declarat președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, la Ankara, citează AFP, potrivit Agerpres.

"Nu doar imigranții se îneacă în Mediterana, ci și umanitatea noastră, a subliniat șeful statului turc, care a denunțat constant refuzul unor țări europene de a primi mai mulți refugiați.

Președintele turc a amintit că țara sa adăpostește în prezent aproape două milioane de refugiați sirieni care au fugit de războiul civil ce le afectează țara de patru ani.

Criza de la granița Europei. Sondaj IRES despre imigranți

"Nu am abandonat oamenii care au fugit din calea bombelor deoarece suntem umani", a afirmat Erdogan.

Imagini cu un băiețel sirian de numai trei ani înecat în urma naufragiului unei ambarcațiuni cu imigranți — care încerca să ajungă în Grecia — face înconjurul lumii. Trupul neînsuflețit al micuțului a fost adus de valuri pe ţărmurile Turciei, în apropiere de stațiunea Bodrum.

Copilul de trei ani se numără printre cei 11 refugiaţi sirieni despre care se crede că ar fi murit înecaţi după ce două ambarcaţiuni care îi transportau pe mare s-au scufundat, săăptămâna aceasta, în largul coastelor insulei greceşti Kos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel