Urmărește emisiunea live


Președintele Turciei: Nu există egalitate între bărbați și femei. Mai degrabă "echivalență"

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, pare să fi înfuriat din nou organizațiile care luptă pentru drepturile femeilor după ce s-a pronunțat împotriva egalității între femei și bărbați, sugerând că un termen mai precis ar fi "echivalență".

"Când privim ființele umane din punctul de vedere al justiției putem spune că eliminarea discriminării între femei și bărbați ar putea fi posibilă de o manieră mult mai corectă, umană și conștientă. Ce-și doresc femeile?", a întrebat Erdogan, luni, în cadrul unei conferințe organizate la Istanbul pe tema drepturilor femeilor, potrivit presei turce.

"Uneori se spune 'bărbații și femeile sunt egali'. 'Egalitate în rândul femeilor' și 'egalitate în rândul bărbaților' sunt formulele corecte. În orice caz, esențială este egalitatea femeilor în fața justiției", a mai spus Erdogan.

"Egalitatea transformă victima în asupritor prin forță și vice versa. Ce-și doresc femeile este să poată fi echivalente, mai degrabă decât egale", a adăugat președintele turc.

El a reiterat un argument pe care l-a folosit și în trecut, în timpul mandatelor de premier: "Nu poți plasa bărbații și femeile în poziții egale; este împotriva naturii pentru că natura lor este diferită".

Recep Tayyip Erdogan le-a îndemnat constant pe femei să aibă cel puțin trei copii și a etichetat avorturile drept "crime".

ISIS face prăpăd în Kobane, sub ochii Turciei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel