Președintele Slovaciei a atacat Rusia în prezența ministrului rus de Externe pentru criza din Ucraina

Șeful diplomației ruse a fost primit în Slovacia cu o serie de critici pentru anexarea Crimeei și destabilzarea Ucrainei. Este probabil prima oară, de la declanșarea crizei din Ucraina, când o gazdă a lui Serghei Lavrov învinovățește Rusia în prezența diplomatului pentru criza ucraineană.

Președintele slovac Andrej Kiska a fost învestit în funcție în urma alegerilor din 2014. Înfrântul acelui scrutin, Robert Fico, este premierul în exercițiu al Slovaciei și unul dintre liderii europeni care, spre deosebire de președintele Kiska, se opune sancțiunilor impuse Moscovei.

"Considerăm că modul în care Crimeea a fost ocupată și anexată de Federația Rusă în luna martie a anului trecut constituie o acțiune de destabilizare a ordinii pașnice și o încălcare a principiilor dreptului internațional', a spus șeful statului slovac după întrevederea cu șeful diplomației ruse.

Lavrov u a făcut declarații în fața presei imediat după întâlnirea cu Kiska. Înaltul oficial rus a fost invitat la Bratislava pentru manifestările ocazionate de împlinirea a 70 de ani de la eliberarea capitalei slovace de către Armata Roșie, la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Președintele Andrej Kiska a vorbit și despre responsabilitatea Rusiei în actualul conflict din estul separatist al Ucrainei. 'Ne exprimăm speranța că în acest conflict armele vor fi înlocuite definitiv de dialog și de respectarea acordurilor (de la Minsk), iar soldații străini aflați în Ucraina fără permisiunea acesteia vor pleca, astfel încât Ucraina, ca stat suveran, să-și poată controla frontierele', a continuat liderul slovac, făcând referire la prezența soldaților ruși în estul Ucrainei, prezență pe care Moscova o neagă, în pofida numeroaselor dovezi.

*Referințe: Itar-Tass; Agerpres

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel