Președintele Iohannis: Sunt îndurerat, cutremurat, dar în acelaşi timp şi revoltat

Preşedintele Klaus Iohannis a fost, sâmbătă, la Spitalul de Urgență Floreasca, pentru a-i vizita pe răniții în urma evenimentului tragic petrecut, vineri seară, în Club Colectiv din Capitală. "Sunt îndurerat, sunt cutremurat dar în acelaşi timp sunt şi revoltat că o astfel de tragedie de proporţii s-a putut întâmpla chiar în mijlocul Bucureştiului", a spus șeful statului, adăugând că are "indicii" că tragedia de la Clubul Colectiv s-a produs din cauza ignorării "normelor și a legilor".

"Sunt îndurerat, sunt cutremurat, dar în acelaşi timp sunt şi revoltat. Sunt revoltat că o astfel de tragedie de proporţii s-a putut întâmpla chiar în mijlocul Bucureştiului. Atâţia oameni tineri, nevinovaţi, care pur și simplu s-au dus să se distreze, au murit. Mulţi, foarte mulţi sunt răniţi. Voi merge acum să îi vizitez pe unii, să încerc să vorbesc cu ei sau cu aparținătorii. Cred că este foarte important să tragem deja primele învăţăminte. Eu cred că această tragedie se datorează şi faptului că s-a abordat pe principiul "lasă că merge şi aşa". Am deja indicii că nu au fost respectate reglementări legale şi că au fost ignorate reguli şi rigori. Sper ca autorităţile să termine repede şi ferm anchetele şi să avem concluzii cu care putem pe urmă să explicăm părinţilor, fraţilor, copiilor victimelor de ce s-a întâmplat această tragedie. Am fost toată noaptea în legătură cu autorităţile, astăzi am fost în legătură cu Procuratura Generală şi i-am rugat pe toţi să vină cât se poate de repede cu concluzii care să ne ajute să explicăm oamenilor ce s-a întâmplat, ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple niciodată. Am fost cutremurat la ştirea că au fost victime, este ceva ce nu trebuie să existe şi am antamat deja, de azi noapte, ideea doliului naţional. Vom avea astăzi, cred, o hotărâre de Guvern, conform legii.

Le mulţumesc celor care au fost acolo şi au intervenit. (...) Cred că autorităţile acum îşi fac datoria. Pentru unii este prea târziu, dar este bine că am avut această reacţie rapidă și ce s-a putut salva a fost salvat", a declarat președintele Iohannis, înainte de a-i vizita pe răniți.

Ulterior vizitei de aproximativ 20 de minute, președintele Iohannis a explicat că foarte mulţi dintre răniţi sunt în stare inconştientă: "Am vizitat toţi pacienţii de aici, din spital, care au fost internaţi cu arsuri de la tragedie de aseară. Majoritatea sunt inconştienţi, sunt grav răniţi, după spusele medicilor. O singură persoană este conştientă şi am putut să vorbesc puţin cu ea. Am mai vorbit cu mama unui pacient inconştient. Toată lumea este profund îndurerată, lumea este revoltată că s-a putut întâmpla aşa ceva şi, în continuare, sper să reuşim să avem rezultatele anchetelor foarte repede şi, dacă se impune, să schimbăm anumite norme, ca să nu se mai întâmple niciodată o astfel de tragedie. Voi merge la Cotroceni, la ora 12:00 i-am invitat pe domnul Oprea şi pe domnul Arafat ca să îmi spună într-o discuţie directă ce s-a întâmplat, după care voi merge probabil la locul tragediei", a mai spus președintele Klaus Iohannis.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel